Elkészült az új ShapeShift Platform

spot_img

Shapeshift 2014 augusztusában kezdte meg működését, azzal a céllal, hogy segítségével gyorsan, egyszerűen és anonim módon lehessen vele BTC-t altcoinokra váltani. 2017-2018-ra már az egyik legismertebb és legnépszerűbb váltó szolgáltatássá fejlődött, többek között annak köszönhetően, hogy a legnépszerűbb tárcákban (Exodus, Jaxx, stb.) találkozhattunk intergrált megoldásukkal. Ekkor azonban még sem a webes felületen, sem integrálva nem volt lehetséges a közvetlen, fiatból történő vásárlás.

A ShapeShift CEO-ja, Erik Voorhees az egyik legismertebb kriptós véleményvezér, aki gazdasági-politikai témákban sem rejti véka alá, gyakran szélsőséges, véleményét. Érdemes követni twitteren már csak a decentralizált pénzügyek fejlődését érintő gondolatai és megosztásai miatt is.

A ShapeShift Platform kezelőfelülete. Forrás: ShapeShift

Voorhees a cég blogján, remek bejegyzésben jelentette be a ShapeShift Platform indulását, mely az ígéretek szerint fényévekre van a korábbi megoldásuktól: Ez az első non-custodial (nem a szolgáltató tárol az ügyfelek számára) interfész és kereskedő platform kriptopénzek tárolására, vásárlására, eladására, árfolyamkövetésre és küldés-fogadására. A nagy számot az jelenti, hogy a webes felületet hardver tárcáink biztonságából tudjuk használni, a folyamat egyik pontján sem kerülnek a ShapeShift birtokába a javaink.

Ez a “defi” (decentralized finance = decentralizált pénzügyek) legfontosabb értékajánlata: Úgy tudjuk dolgoztatni a pénzünket és figyelemmel kísérni a portfóliónk alakulását, hogy ahhoz semmilyen más félnek, sem banknak, sem brókernek, nincsen hozzáférése. Tavaly ősszel egész komoly felhördülést okozott kriptós körökben, hogy az addig semmilyen azonosítást nem alkalmazó ShapeShift is beállt a sorba, és elkezdte KYC-AML adatszolgáltatáshoz kötni szolgáltatásuk használatát. A mostani rendszerben is lesz szükség azonosításra.

Nézzük a Platform értékajánlatát:

Nagyon jól hangzik. Hamarosan kipróbáljuk és bővebben is beszámolunk róla. Remek lenne, ha más decentralizált megoldásokat (pl. MakerDAO vagy Compound) és tokenizált eszközöket elérhetővé tudnának tenni a platformon belül, mert így tényleg egy megkerülhetetlen eszközt kapnának a kriptopénzek forradalmának úttörői. (ezek vagyunk mi :D)

Ha profi kereskedőktől értesülnél kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókról, tippekről, csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img