Blokkláncra megy az Ubisoft, az Ultra a szerencsés választott

spot_img

Aki a PC játékok hőskorában, vagy azóta valaha játszott bármivel is, az minden bizonnyal találkozott már az Ubisoft brandjével. Legendás stúdióról van szó, már az 1980-as években is ezen a piacon dolgoztak, olyan klasszikusok fűződnek a nevükhöz, mint az Assasin’s Creed, vagy a Far Cry, az eddigi munkáik teljes listája itt látható.

A kitartó sikereikben közrejátszik az innovációra való folyamatos nyitottságuk, ennek megfelelően a blokklánc térnyerése sem kerüli el a Rayman, és a Heroes of Might and Magic alkotóit. Az Ultra névre keresztelt, EOS fork-ból született, kifejezetetten videójátékok disztribúciójára szakosodott blokklánc platformra esett a választásuk, egyelőre csak a testnet-ben vesznek részt, ezt azonban komolyabb együttműködés is követheti.

Nem ez az első alkalom, hogy az Ubisoft nyit a terület felé, az Entrepreneur Lab néven ismert statup-inkubátor programjukban már több blokklánc kötődésű projekt is kapott irodát, egyéb támogatást. A videójáték ipar, és a blokklánc kapcsolata olyannyira erős, hogy 2018 szeptemberében Blockchain Game Alliance néven egyfajta szövetség is indult a két terület kapcsolatának erősítése céljából, az Ubisoft, és az Ultra is az alapítók között van.

Az Ultra ökoszisztéma lényege, hogy a felhasználók tokeneket kaphatnak a területhez kapcsolódó tevékenységekért, ilyen például a játékok tesztelése, használata, akár értékesítése, releváns cikkek írása, egyebek.

Az angol nyelvű White Paper itt tekinthető meg, az Ultra bemutatkozó oldala pedig itt. A fejlesztőknek is fontos ígéreteket tesznek, ilyen például az, hogy akár 21%-al többet kereshetnek az újszerű bevételi forrásoknak köszönhetően, illetve jobb játékokat adhatnak ki a kezeik közül, hiszen a közösség segít abban, hogy a lehető legjobban siekrüljön egy-egy cím.

Az újszerű bevételi források egyik legérdekesebbike az “in-game advertising”, vagyis a lehetőség, hogy magában a játékban jelenítsünk meg hirdetéseket.

Az Ultra Coin, az ökoszisztéma “vörösvérsejtje” idén nyáron indult, az eddigi számok szerények, ám egy olyan partnerrel, mint az Ubisoft szinte borítékolható, hogy komoly jövő előtt áll a projekt, és a kriptopénz is. Lássuk a sarokszámokat:

  • Pillanatnyi ár: 0,029450 USD
  • Tőkeérték: 3,331,999 USD
  • Forgalomban lévő készlet: 113,140,878
  • Teljes készlet: 1,000,000,000

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img