A PayPal CEO-ja BTC hodler

spot_img

A Fortune magazinnak adott interjút Dan Schulman, a PayPal CEO-ja, elsősorban a Libra szövetségből való kihátrálásának okairól kérdezték, szóba került azonban általános viszonya a kriptopénzekhez is.

Az októberi visszalépés során a PayPal közleménye hosszú körmondatokban taglalta, hogy a meglévő termékükre, a pénzügyi infrastruktúrával “alulszolgált” térségekre, és a “missziójukra” kívánnak fókuszálni, ez indokolja távozásukat.

Az, hogy mekkora szerepet játszott a döntésükben a Libra körüli, vagyis a Libra-val szembeni politikai ellenállás erősödése volt az interjú egyik fő témája, ahogy arról mi is beszámoltunk, számos tagja lépett már vissza az együttműködési tervezetnek, köztük a MasterCard, és a Visa is.

A Libra-ról írott összes anyagunk itt tekinthető meg.

Schulman elmondása szerint a PayPal számára a szabályozottság, és a szabályozó hatóságokkal való együttműködés, a bizalom kulcs jelentőségű, számukra ez különösen fontos, de nem elsősorban ez, hanem a már említett, saját terveik elsőbbsége volt a visszalépés fő oka.

Azt is hozzátette, hogy ha sikerült “rendezniük soraikat”, akkor újra megvizsgálják az együttműködés lehetőségét.

Arra a kérdésre, hogy van-e a tulajdonában kriptopénz, egész egyszerűen azt válaszolta, hogy “Igen, bitcoin.”, majd a következő kérdésre adott válaszából az is kiderült, hogy csak és kizárólag bitcoinnal rendelkezik.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img