Kína emlékeztetett: a kripto még mindig illegális

spot_img

Tegnap a Bitcoin árfolyama 600 dollárt esett, majd egy kis idő múlva újabb 500 dollárt zuhant. A két hullám között Kínából fontos hírek érkeztek, amik sokak szerint katalizátorai voltak az újabb esésnek,ami féléves aljra lökte az árfolyamot.

Pár héttel ezelőtt egy rekord mértékű ugrást megelőzően, Hszi Csin-ping, Kína első embere a blokklánc technológiát méltatta, viszont az állam „a blokklánc igen, a Bitcoin nem” álláspontja változatlan maradt.

A globális hájpra tegnap reagált a sangháji székhelyű központ bank. Közleményben kifejtette, hogy a szabályozások megerősítésén dolgozik, a kriptopénzeket még szigorúbb ellenőrzés alá szeretné vonni és a kriptopénz kereskedéssel és kereskedőkkel továbbra is kemény kézzel bánik majd.

Hozzátették, hogy folyamatosan figyelik a kriptopénzekkel kapcsolatos tevékenységeket és ha a helyzet úgy kívánja, megelőzéssel lépnek majd fel és a dolgok korai szakaszában igyekeznek közbelépni. A Cryptopotato írása szerint a jelzés egyértelmű: a kínai befektetők ne keverjék össze a kriptopénzeket és a blokkláncokat, mert a kormány teljesen másként kezeli a két dolgot.

/cryptopotato/

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img