Keressük a legszebb kriptopénz témájú weboldalt

spot_img

Mára már egy lópatkoló műhelynek is van bemutatkozó oldala, szinte nem is létezik, aki valamilyen formában nincs jelen az internetek tengerén. Olyanná váltak a websiteok, mint egykor a cégérek, vagy a kirakatok, sokat elmond rólunk, hogy milyen arculatot alakítunk ki magunknak.

A kriptopénzek piacán a legtöbben a funkcionálitásnak szentelnek mindent, mégis igényes összhatást alakítanak ki, ilyen például a Binance.

A kriptopénzek iránt érdeklődők erősen technikai, szakmai közösséget alkotnak, mégis fontos, hogy “kinézzünk valahogy”, elhatároztuk, hogy pusztán esztétikai szempontból értékeljük a területhez kötődő oldalakat, ehhez olvasóink segítségét is kérjük.

Keressük a legszebb kriptopénz témájú oldalt, egy-egy kommentben várjuk, hogy ti melyiket tartjátok a legszebbnek.

A saját értékelésünkben nem csupán szubjektív ízlésünkre hagyatkoztunk, Berecz András tervezőgrafikus volt segítségünkre a kulcs szempontok meghatározásában, ezek a következőek:

  • átláthatóság
  • letisztultság
  • elrendezés
  • kontrasztok
  • logikus színhasználat (olvashatóság, egyszerűség)
  • letisztult gridhasználat (jól szeparált információk)
  • következetesség
  • minimális animáltság
  • grafikonok használata

Discord

Bár nem bemutatkozó oldalról, hanem egy chat platformról van szó, a Discord mégis említést érdemel. Értékítéletünk szerint a sikerében szerepet játszott a letisztult arculat, a jól eltalált felhasználói felület is, jó ránézni, éppen ezért választottuk mi is kereskedési tippek szolgáltatásunk otthonául.

Ledger

A népszerű hardver tárca bemutatkozó oldala némiképp az Apple világát idézi, nem véletlenül. Szintén kézzelfogható termékekről van szó, így a letisztult funkcionalitás itt is kulcs jelentőségű. A Ledger oldala jól áttekinthető, az arculat pedig ügyesen egyensúlyoz az unalom, és a “sallangmentesség” határmezsgyéjén.

Trezor

A Ledger versenytársa, a “másik” népszerű hardver tárca, a Trezor bemutatkozó oldala gazdagabb illusztrációkkal él, a háttérben futó, rövid videók nem csupán a szemnek kedvesek, de információt is adnak, hiszen diszkréten bemutatják az eszköz használatát is. A divatos onepager struktúrát követik, egyetlen, végiggörgethető oldalon jelenik meg minden, egyszerű, és esztétikus.

Beaxy

Ez a kriptopénztőzsde a Binance-hez hasonlóan a funkcionalitásnak adott abszolút elsőbbséget, mégis jó ránézni, a választott színek, a logó, és az összhatás is kényelmet sejtet.

Binance Jersey

A már említett Binance fiat-kripto “kapujaként” szolgáló platformján többek között angol fonttal, és euróval vásárolhatunk kriptopénzeket, hasonló arculatot követ, mint maga a kriptopénztőzsde, mégis gazdagabban illusztrált, a funkcionalitással nem bíró, azonban “eye candy”-ként tökéletes grafikák vonzóvá teszik a szolgáltatást.

Funkció nélküli, ám tetszetős illusztráció a Binance Jersey címoldalán.

Bitmart

Ez a kriptopénztőzsde talán jó példa arra, hogy a letisztultságnak, és egyszerűségnek is megvan a maga határa, könnyen áteshetünk a ló túloldalára, és kissé sivárrá válhat az arculatunk. Természetesen szubjektív kérdésről van szó, azonban a Bitmart oldalát megnyitva kétségtelenül egy szinte teljesen üres lap, néhány menüpont, és szövegmező fogad minket.

BitMEX

Egy ilyen témájú cikk nem születhet némi személyes vélemény nélkül, jelen cikk szerzőjének ez a kriptopénztőzsde olyannak hat, mint egy fapados légitársaság oldala, a fantázia hiánya ahhoz vezetett, hogy egy irodaépület -valószínűleg stock- fotóját helyezték el a címoldalon.

BlockFi

Ez a kriptopénz alapú hitelnyújtó szolgáltatás az érdektelenség homályába vész ami az arculatot illeti, egy távolba révedő fiatal férfi, mint háttérkép az egyetlen látnivaló, no meg persze pár havas hegycsúcs. Maga a rendszer minden bizonnyal kifogástalan, azonban a bemutatkozó oldalra ráférne egy újragondolás. Szerintünk.

changelly

A 2015 óta működő kriptopénz váltó- és tőzsde több mint 150 coin, és token ígéretével indít, a háttérkép gyanánt használt sarki fény, és csillagos égbolt nem tűnik túl fantáziadúsnak, a választott betűszínekkel, és betűtípussal együtt mégis tetszetős az összhatás.

KuCoin

Ez a kriptopénztőzsde nagy presztízzsel bír, az arculata azonban ha nem is unalmas, de semmiképpen sem érdekfeszítő. Emellett tény és való: komoly munka áll a jól eltalált piktogrammok, és egyéb grafikai elemek mögött.

Sokszor emíltettünk kriptopénztőzsdéket a cikkben, ha szeretnél többet tudni a kriptopénz kereskedés rejtelmeiről, iratkozz fel az ingyenes KriptoSuli leckesorozatra, néhány naponta kapsz emailben egy rövid, könnyen áttekinthető, és emészthető anyagot, melyet szakértőink állítóttak össze.

Most pedig átadjuk a szót olvasóinknak, mondjátok el, hogy ti melyik kriptopénz témájú, vagy akár csak kötődésú oldalt tartjátok a legszebbnek, és miért!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img