Nem megy ez olyan könnyen: 70 kriptós alapkezelő zárt be idén

spot_img

Az intézményes befektetőknek néha túl nagy jelentőséget tulajdonít a kriptós közösség. 2019 év végére már a legtöbb ilyen befektető számára elérhetőek a kriptopénzek vagy azok árfolyamához kötött termékek: elég a Fidelityre, a CME vagy a Bakkt határidős termékeire, a Coinbase Custody és a sok más letéti szolgáltatásra vagy a svájci Amun kriptós ETP-ire gondolnunk.

Most úgy tűnik, hogy azok száma, akiket ez a szűk piaci szektor kiszolgálhat, egy kicsit megcsappant. Az idei évben 70 kriptós fedezeti alap (hedge fund) húzta le a rolót. Ezeknek a fedezeti alapoknak a szolgáltatásai nyugdíjra takarékoskodóknak, alapkezelőknek és gazdag befektetőknek szóltak.

Persze létrejöttek új hedge fundok is, ezek száma viszont a 2018-as új alapítások felét sem érte el (128 idén és 284 tavaly).

„Ha egy kicsit hátralépünk, akkor látnunk kell, hogy ha szerintünk kiábrándító az intézményes adopció, az csak az elvárásaink miatt van – mondta Spencer Bogart, a Blockchain Capital munkatársa. „Számomra a tény, hogy egyáltalán létezik intézményes adopció a bitcoin születése után 10 évvel, már radikális sikernek tűnik – erre szinte senki sem gondolt három vagy négy évvel ezelőtt.”

Kriptós alapok megalakulása 2015-2019

„A piac még mindig a kisbefektetők által vezérelt és még sokáig az is marad” – mondta a Bloombergnek Nic Carter, a CoinMetrics alapítója.

/Bloomberg/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img