Egy fórumozó keserű benyomása a piacról

Megosztom

Minden területen vannak nehézségek, úgy tűnik hatványozottan igaz ez a kriptopénzek picára, legalábbis vannak, akik 2018 medve trendje, és 2019 – többnyire – hasonlóan borongós hangulata után egyre nehezebben lelkesednek a kriptopénzek iránt. A reddit-en jelent meg néhány órája egy poszt, a “u/datshitberacyst” néven regisztrált felhasználó ha nem is reményvesztett, de mindenképp keserű posztot tett közzé a benyomásairól, ő is, mi is gondolatébresztés, érdemi vita generálás céljával tesszük közzé.

Csak én látom úgy, hogy a kripto számára már elment a hajó?

Azon gondolkodtam, hogy milyen előnyei-hátrányai vannak annak, hogy tartom a kriptopénz befektetéseimet, az utóbbi időben nehezebben igazolom magamak, hogy ez jó ötlet. Volt idő, amikor úgy tűnt, hogy meglovagolhatnánk a hullámot, de mostanában nem látok túl sok előnyt. Azért írom az alábbiakat, mert remélem lesz valaki, aki eloszlatja az aggályaimat, de most eléggé pesszimisztikus vagyok.

User interface: ha a pénz a bizalomról szól, akkor nagyon nehéz rávenni az embereket, hogy bízzanak olyasmiben, amit nem értenek. Még a bitcoin mánia csúcsán sem értették a legtöbben, hogy miként működik a blokklánc. Ehhez vedd hozzá a sok történetet a kiürített számlákról, rossz címre küldött pénzekről, és a biztosítás, például FDIC teljes hiánya, mindezzel együtt elég nehéz elképzelni, hogy nem-spekulánsok is jelentősebb összeget kriptopénzbe fektetnének megőrzés céljával.

Ha szeretnél többet tudni a kriptopénzek, és a blokklánc technológia működéséről, iratkozz fel az ingyenes KriptoSuli leckesorozatunkra!

A “bankolatlan harmadik világ”, ami azt illeti sok időt töltöttem a harmadik világban az elmúlt hat hónap során, és azt kell mondjam, hogy nehéz bármilyen érdeklődést kiváltani a kriptopénzek iránt bárkiből is. Még az olyan országokban sem, ahol van azért technológiai ismeret, a helyi pénz viszont borzalmas, például Argentína, ezekben is sokkal jobban érdekelte az emebreket az USA dollár vagy az online bankolás, mintsem a kriptopénzek megértése.

Senki sem költi el! Komolyan, vannak barátaim akik a kriptopénzek piacán dolgoznak, amikor elmegyünk enni, vagy eladok egy hangfalat, vagy bármi, egyikük sem akar bitcoinban fizetni. Nevetségesnek tűnik egy pénz, amin mindenki csak ül azért, mert később fel fog menni az értéke. Még egy tanulmányt is olvastam, miszerint a kibányászott bitcoin 90%-a egyáltalán nem mozdult meg az elmúlt hat hónap során. Ez borzalmas egy pénz számára.

Ahogy a fórumozó, úgy mi is vitaindítás céljával tettük közzé ezeket a gondolatokat, kérlek mondd el a véleményed egy komment formájában!

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel