Bitmex: mostantól SegWit címekre is működik a kiutalás

spot_img

Mivel az egyik legnagyobb forgalmú tőzsdéről van szó, sokak számára fontos lehet, hogy a Bitmex mostantól kezdve támogatja a Bech32 (SegWit) alapú bitcoin címekre történő kiutalásokat is.

A bitcoin címek lehetséges formátumai:

  • Egyes számmal kezdődő címek, a Bitcoin eredeti formátuma:  19CPBGKkxj4iPyfLu6E3Wboydopqs6U2GE (P2PKH)
  • Hármas számmal kezdődő címek, 2012 áprilisában lettek bevezetve. 3BMEXScSmZyb22WhUpW6XnX7FDwBbdXv2e (P2SH)
  • bc1 karakterekkel kezdődő címek: bc1qdzac2x4j6kcthjrcdek4mdqghwshkg30hgf60p (SegWit)

(A SegWit címek egy bizonyos típusa 3-al is kezdődhet.)

A SegWit-et (Segregated Wittnes, magyarul ‘különválasztott tanúsítvány’) 2017 augusztusában vezették be azért, hogy csökkentsék a tranzakciók során továbbított adatokcsomagok méretét, ami az utalások korábbinál hatékonyabb feldolgozását teszi lehetővé.

Minden bitcoin tranzakció három fontos információt tartalmaz:

Hogy ki küldte, kinek és hogy a küldő rendelkezik-e az ehhez szükséges jogosultsággal?

Ez a jogosultság a Witness, vagyis a tanúsítvány. A Segregated Witness azt jelenti, hogy ezt leválasztják magáról a tranzakcióról és azt egy külön blokkhoz (extended block) csatolják, amivel az ilyen utalások akár 65%-kal kisebbé, könnyebbé, olcsóbbá, gyorsabbá válhatnak.

A SegWit a bevezetése óta lassan, de biztosan egyre nagyobb teret nyer magának. A Bitcoin tranzakciók több, mint fele már ilyen alapon megy végbe. A SegWit címeket mostanra több nagy tőzsde (Pl.: Kraken, Binance, Coinbase és immáron a Bitmex) és tárca szolgáltató (Ledger, Trezor) is támogatja.

Ha szeretnél többet megtudni a kriptopénzekről vagy azok technológiai hátteréről, iratkozz fel ingyenes tanfolyamunkra, a KriptoSulira, vagy csatlakozz Discord csoportunkhoz.

Trezor: ajándék wallet vagy 50%-os kedvezmény egész decemberben

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img