Waves – Rosseti partnerkapcsolat

spot_img

A Rosseti orosz villamosenergia-hálózat társaság a Waves blokklánc-alapú rendszerét teszteli, ami automatizálja a fogyasztásmérést. A programban jelenleg 400 háztartás vesz részt, ám a következő évben kiterjesztenék azt az 5.3 millió lakosú Kaliningrad és Sverdlosk térségeire, később pedig Oroszország egész területére is.

A Rosseti az egyik vezető orosz villamosenergia-ipari vállalat, ami mintegy 190 000 embert foglalkoztat, részvényeit pedig a moszkvai tőzsde is jegyzi.

“A villamosenergia termelők, az értékesítő vállalatok, valamint a fogyasztók közötti interakció és információ csere a jelenlegi rendszerben lassú és nehézkes. Nem teszi lehetővé, hogy a résztvevő felek megbízzanak egymásban.”

Az alkalmazás nem csak a fogyasztás pontos és megmásíthatatlan mérését teszi lehetővé, de az energiefelhasználási szokások hatékonyabb elemzését is, amivel javaslatokat tehetnek majd a felhasználók részére, hogy amennyiben lehetséges, váltsanak át egy költséghatékonyabb tervre. A rendszert vezérlő okos szerződés arra is képes, hogy a mért adatok kiszámlázása után, a beérkező fizetéseket megfelelően szétossza a hálózatokat üzemeltető társaságok között.

A Waves árfolyama a bejelentést követően több, mint 20%-ot erősödött. A tokenek árfolyama két nappal ezelőtt érte el a valaha mért legalacsonyabb értékét és a 2017/2018-as csúcsához képest jelenleg is -96%-os mínuszban van. Amint Discord csatornánk egyik felhasználója is megjegyezte:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img