A NiceHash felfüggeszti a károsultak kifizetését

spot_img

A NiceHash egy online bányászati erőforrásokat áruló piactér, amit 2017 decemberében törtek fel. A szlovén cégtől több, mint 4700 BTC-t loptak el, ami akkori árfolyamon számolva 80 millió dolláros kárt jelentett. Az eset sajnos több honfitársunkat is érintette.

A platform működőképes maradt, bevételeiből pedig kárpótlást ígért az áldozatok részére. Friss közleményük szerint ennek keretében már az elvesztett BTC 82%-át sikerült visszafizetniük, ám most a fennmaradó rész kifizetésének felfüggesztése mellett döntöttek.

“Sajnálattal közöljük, hogy belátható időn belül nem leszünk képesek teljesíteni a 100%-os visszafizetésre tett ígéretünket. Amennyiben a piac helyzete 2020-ban kedvezőbbre fordul, folytatni fogjuk a programot.”

Indoklásuk szerint a szlovén törvények értelmében, a kártérítési program során kifizetett összegek után is adót kell fizetniük, amit a piaci jelenlegi helyzete mellett és a működéshez szükséges folyamatos infrastruktúra fejlesztést is belekalkulálva már képtelenek lennének finanszírozni.

Bár a NiceHash-t már számtalan kritika érte a hozzájuk visszavezethető 51%-os támadások miatt (alig néhány hete például a Vertcoint támadták meg az itt bérelt erőforrásokkal), továbbra is népszerűnek számítanak a felhőszolgáltatások piacán.

Ha a bányászati erőforrások bérlése helyett a vásárlást részesíted előnyben, vess egy pillantást a MrCoin ünnepi ajánlatára.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img