31 milliárd forintnyi ETH-t utaltak el egy PlusToken tárcáról. Bezuhan az ETH?

spot_img

A nagyösszegű tranzakciókat figyelő Twitter bot, Whale Alert, pár órája arról tweetelt, hogy egy, a PlusToken nevű, Magyarországon is hódító piramisjátékhoz köthető tárcából rengeteg ETH-t utaltak ki. A fogadó tárca – ami ismeretlen, egyelőre nem köthető egy tőzsdéhez, céghez vagy személyhez sem, összesen 789 525 darab ETH-t kapott. Dollárban ez 105 milliót, forintban pedig 31 milliárdot jelent.

A PlusToken vezetői, vagy vezetőinek egy csoportja jelenleg is Kínában eljárás alatt van. Ha azok a PlusTokenhez köthető személyek, akiket még nem sikerült csalásért bíróság elé állítaniuk, most eladják ezt a rengeteg ETH-t, akkor egy alapos bezuhanásra lehet számítani annak árfolyamában.

A PlusTokenről bővebben ebben a cikkben írtunk:

Lelépett a pénzzel a PlusToken?

A PlusToken nevű piramisjáték világszerte hódított, főleg Kelet-Ázsiában, Oroszországban és Kelet-Európában is. A becslések szerint nagyjából két és három milliárd dollárt sikerült BTC-ben és ETH-ban begyűjteniük az óvatlan „befektetőktől”.

A PlusToken-en nyert BTC és ETH piacra öntését okolták az elmúlt hónapokban a Bitcoin árfolyamának eséséért is. Azóta a Chainalysis, a legismertebb blokklánc analitikával foglalkozó vállalat szerint ez nem teljesen igaz, de bizonyos mértékig korrelálnak az eladások és a BTC árfolyam esése. Ezen felül megnövekedett volatilitást is okoztak a PlusToken szereplőkhöz tartozó BTC eladások. Várhatóan az ether is hasonlóan reagál majd a közelgő eladási hullámra.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img