Emelkedő BTC dominancia, közelgő ünnepi időszak

spot_img

Nyakunkon a hétvége, azután pedig az ünnepi időszak.  A kereskedési volumen és a piac általános aktivitása valószínűleg elég alacsony lesz, amivel főleg az altok járnak majd rosszul.

Az elmúlt héten a Bitcoin dominanciája folyamatosan emelkedett, legutoljára október végén volt ilyen magas, 70,2 százalék körüli. A legutóbbi napon már megindult a konszolidációja, ami után most 69,9%-ot mutat a dominancia grafikonja.

A dominancia mellett a BTC árfolyam is konszolidált egy emelkedés utáni háromszögben, ennek hatására az altok is mentek néhány százalékot az elmúlt 24 órában:

ETH +1,93% BNB +2,9% BCH +1,6%, XRP +3,39%

Ha tovább akarod kereskedni az altokat, akkor figyeld a dominancia alakulását (a TradingView-on így találod meg: BTC.D az indexek között). Valószínűbb, hogy lefelé indul meg a bitcoin rally végével, ez pedig a következő napokban még teret ad néhány altcoin trédre az ünnepi stagnálás előtt.

Érdemes az altcoinok kapitalizációjánal grafikonját is figyelni, ezt a a TOTAL2 (Crypto Total Market Cap Exclude BTC) néven találod a TradingView-on az indexek között. Ez a grafikon a teljes piaci kapitalizációját mutatja úgy, hogy a Bitcoin kapitalizációját kivonja belőle, vagyis csak az altokét jelzi.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img