Bitcoin: ezek miatt lesz újra pozitív a 2020-as év?

spot_img

Kétszer pattant a 6500-as szintről a BTC árfolyam, ami két nap alatt közel 10%-ot erődösött, most újra a 7000 és 7100 dollár közötti szinten cserélik. Vagyis a hosszú távú előrejelzések nem buktak meg, Tuur Demester tweetjében arra hívta fel a figyelmet, hogy a 2015 év eleje óta tartó növekvő trendvonalat még mindig tartja az ár.

A 6500$ továbbra is kulcsfontosságú, érdekes, hogy newsbtc számításai szerint nagyjából ezen az árfolyamszinten teljesült a legtöbb trade az elmúlt évben.

Grafikon: PrimeBit: 200X tőkeáátétel, könnyű kezelőfelület és demószámla is vár, ahol kockázatmentesen kipróbálhatod kereskedési stratégiádat!

De mire számíthatunk jövőre?

Két fontos tényező miatt számíthatunk a további emelkedésekre.

Az egyik a feleződés FOMO. 2020 májusában az a jutalom, amit a bányászok a Bitcoin bányászásával 10 percenként nyernek 12,5 BTC-ről 6,25-ra esik. A BTC történetében ez lesz a negyedik jutalomfelezés. Bár az első felezéskor, 2012-ben még elég kevés embert érintett a dolog, az elmondható, hogy eddig mindkétszer nagy áremelkedés előzte meg a felezés időpontját. Ha év végéig tartjuk a 6500 dollárt, egy új felfelé hullám indulhat el.

A másik fontos tényező a bitcoin hosszú távú emelkedésében a nagybefektetők felől érkező pénz, ami ebben az évben a várakozásoknak nagyjából megfelelően teljesült. A CME Bitcoin Futures piacon már októberben az előző évhez képest 61%-al több kontraktust vásároltak. Az idén induló és így a CME-nél kisebb piaci részesedéssel bíró Bakkt a tegnapi napon is rekordot döntött, ami a volumenét illeti. A GrayScale Investments az őszi pénzügyi évben szintén rekordot döntött, a dollárban bejövő befektetések száma még soha nem volt 255 millió dollár a cég hat éves történetében.

Tedd meg long pozíciódat a PrimeBit tőzsdén, ha bízol a Bitcoin emelkedésében, ahol peer-to-peer határidős szerződések várnak, alacsony fedezettel és magas tőkeáttétellel! Ha attól tartasz, hogy a Bitcoin ellentétesen fog reagálni, mint ahogy arra számítasz, tegyél meg egy ellenkező irányú pozíciót, hogy csökkentsd a kockázatodat.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img