Hírösszefoglaló: anime pump, Disney-Tron vita és új IOTA wallet

spot_img

Ha valamikor, hát karácsony táján igazán lehangoló tud lenni az állandóan zuhogó eső. Az egyik legnagyobb amerikai TV csatornán 250 000 dolláros árfolyammal próbálták meg jobb kedvre deríteni a HODLereket, de lássuk, hogy ezen kívül még milyen említésre méltó dolgok történtek az elmúlt napok során.

Kezdjük rögtön a legfontosabbal. A hétvégén a tabella utolsó helyén álló Watford 2-0-ra legyőzte a Manchester United-et. A sikert szerintünk egyetlen dologgal, a csapat új mezszponzorával lehet magyarázni.

 

Ennyi

Alighanem boldog karácsonya lesz a Mindol (MIN) csapatának is. A japán anime szubkultúra népszerűsítésére létrehozott kriptopénzt a hétvégére sikerült közel 900 millió dolláros piaci részesedésig pumpálni, ami a CoinMarketCap 12. helyére volt elegendő.

Az elmúlt hónap során 20-szoros növekedést elérő coin napi forgalma alig haladta meg a 3-4 millió dollárt, fő piactere pedig egy névtelen tőzsde (Coinall) volt, így szinte biztos, hogy egy jól sikerült wash trading akciónak lehettünk tanúi. Ha szeretnétek többet is megtudni erről a témáról, ezt a cikket ajánlom figyelmetekbe:

Csúcsforgalom a senki földjén

Bizakodva várja a 2020-as évet a Ripple igazgatója. Amellett, hogy a cég a napokban 200 millió dolláros befektetői tőkeinjekciót kapott, amivel értéke 10 milliárd dollárra nőtt, vezetőjük szerint a világ 20 legnagyobb bankja közül, jövőre legalább már 10 fog kriptopénzekhez köthető kereskedési, vagy megőrzési szolgáltatásokat biztosítani.

A német parlament már megszavazta: 2020-tól a német bankokban is elérhetőek lehetnek a kriptopénzek

Brad Garlinghouse szerint az érdeklődők köre szerinte napról-napra bővül és szavait támaszthatja alá az is, hogy az Egyesült Államok 2. legrégebb óta működő bankja, a 227 éves State Street is megállapodást írt alá a Geminivel.

Ennek értelmében az amerikai tőzsde a jövőben különböző pénzintézetek ügyfelei számára nyújtana kriptopénz tárolási szolgáltatást, a letétek folyamatos auditálásáról pedig a State Street gondoskodna és juttatná el az ezt igazoló dokumentumokat az érintettek számára.

A State Street december elején kiadott jelentése szerint, ügyfeleinek 94%-a rendelkezik valamilyen digitális pénzügyi eszközbe fektetett kitettséggel (kriptopénz, vagy bitcoin határidős szerződés) és 38%-a tervezi, hogy portfóliójában jövőre növelje ennek az arányát.

Ha ti is növelnétek kriptopénzeitek számát, ma még kihasználhatjátok a MrCoin karácsonyi ajánlatát.

A Disney megakadályozta, hogy Justin Sun levédethesse az USA-ban a Tron márkanevet. A vállalat szerint a TRX már eddig is sokat profitált abból, hogy lemásolta a 80-as évek óta kultikusnak számító film dizájn elemeit, Sun azonban nem adja fel. Úgy véli, hogy ha beadványukban jobban körülírják, hogy mivel foglalkozik a Tron, akkor a szabadalmi hivatal nekik fog igazat adni.

“Más iparágakban, ahol a Disney nincs jelen, nem szólhatnak bele ezekbe a dolgokba.”

Tron – Disney (balra), Tron – TRX (jobbra)

Te mit gondolsz?

Eredmény

Betöltés ... Betöltés ...

Az egyik legfelkapottabb kriptós piramisjáték, a FOMO3D készítői szintén a napokban jelentették be legújabb tervüket, a Tron blokkláncára készülő Just.Game-et. A spekulációra épülő játék főszereplője egy női mesterséges intelligencia (D.U.N.D.I.) lesz, aki érzelmileg és pénzügyileg is ki fogja használni a résztvevőket.

Komolyabb zökkenők nélkül vette kezdetét a Cardano staking tesztelése. A múlt heti indulást követően a teljes ADA mennyiség mintegy 17%-át helyezték letétbe a résztvevők, ami nagyjából 10%-os éves megtérülést jelenthet. Az indulás napján 120 staking pool-t hoztak létre, ám a fejlesztők szerint ez a szám hamarosan 1000 fölé növekedhet.

Az IOTA Trinity walletjét fejlesztő csapat elérhetővé tette a Sparkot, ami lényegében nem más, mint egy eldobható web alapú kriptopénztárca. A projekt célja, hogy bárki pár másodpercen belül létrehozhasson egy átmeneti walletet, majd a használata után meg is semmisíthesse az ahhoz tartozó seed kulcsot és tranzakciós történetet.

Mivel kifejezetten a rövid ideig tartó, átmeneti használatra tervezték, a Spark szinte minden biztonsági funkciót mellőz, ezért nem alkalmas az IOTA tokenek hosszú távú tárolására.

IOTA: vége a bétának, megjelent a Trinity 1.0-ás verziója

Mára ezzel az összefoglalóval készültem nektek. A csomagoláshoz, a fafaragáshoz és a bájgli sütéshez mindenkinek türelmet és kitartást kívánok!

Vajon mi lehet benne? Remélem PlayStation!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img