A német parlament már megszavazta: 2020-tól a német bankokban is elérhetőek lehetnek a kriptopénzek

spot_img

A kriptopénzek tömeges elterjedéséhez vezető út fontos mérföldköve lehet az a törvény, ami jövőre léphet életbe Németországban. A pénzintézetek ügyfelei 2020-tól törvényileg garantált keretek között vásárolhatnak kriptovalutákat és helyezhetik el azokat megőrzésre az ilyen szolgáltatásokat bevezető bankokban. A hírről a legnagyobb példányszámú német gazdasági napilap, a Handelsblatt számolt be.

A bevezetésről szóló javaslatot  a német szövetségi parlament (Bundestag) már megszavazta, végső elfogadáshoz pedig már csak a 16 német tartomány beleegyezésére lesz szükség. A döntést a német bankok szövetsége is üdvözölte.

Az intézkedés a pénzmosás elleni küzdelem részeként kerülhet majd elfogadásra. A téma azóta számít különösen forró témának az országban, mióta néhány hónapja kiderült, hogy a Deutsche Bank részt vett mintegy 20 milliárd dollárnyi orosz bűnözői körökhöz köthető pénz tisztára mosásában. Az esetet a bank belső ellenőrei tárták fel, az erről készített titkos jelentésüket azonban valaki kiszivárogtatta a londoni Guardian újságírói számára.

A német döntéshozók azt remélik, hogy a kriptopénz piac korai kifehérítésével megakadályozhatják a hasonló eseteket, fogyasztóvédők ugyanakkor arra figyelmeztettek, hogy ha a bankoknak anyagi érdeke fűződik hozzá, félre is vezethetik ügyfeleiket a kriptopénzekbe történő befektetések veszélyeit illetően.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img