Acheter du Bitcoin: a francia bitcoinok már a TV-ben vannak

spot_img

Szemfüles kriptopénz érdeklődők fontos reklámfilmet fedeztek fel az egyik francia TV-ben, bár túl sok vadászatra nem volt szükség, hiszen a nemzeti csatornáról, a TF1-ről van szó. A  Keplerk néven ismert szolgáltató a hirdető, segítségükkel több mint 6500 dohányboltban vehetünk bitcoint.

Az anyag mintegy 18 másodperc, naponta többször is leadják, egy “touns” néven regisztrált twitterezőnek sikerült felvennie a telefonjával, fel is töltötte:

A dohányboltokban elhelyezett gépek voucher-eket árulnak, 50, 100, és 250 euró értékben, ezeket később BTC-re válthatjuk a tárcánkban. A “feldolgozási” díj 5,5% százalék, ekkora jutalék ellenében vásárolhatunk egy-egy voucher-t. Nem ez az első alkalom, hogy a mainstream médiára jellemző reklámanyagokkal jelentkezik a Keplerk, a korábbi kisfilmjeik is a klasszikus TV hirdetések világát idézik:

Maga a teljes folyamat, pontosabban egy BTC vásárlás mikéntje a Keplerk rendszerében az alábbi, szintén reklámfilmnek szánt videóban tekinthető meg. A fiat, ebben az esetben euró ellenében megvett voucher-en szerepel egy QR kód, ezt kell beolvasnunk a telefonunkon lévő tárcával, mint applikációval, már meg is jelennek a frissen vásárolt bitcoinok:

Bizony könnyen lehet, hogy hamarosan semmilyen meglepetést nem okoz majd egy-egy TV hirdetés, amiben valamilyen, kriptopénz tematikájú szolgáltatást kínálnak számunkra. Reméljük hamarason Magyarországon is. Visszatérve a mostani hirdetésre, a francia nemzeti TV nagy dolog, már csak azért is, mert nem is olyan nemzeti, az a nemzeti.

Az 1935-ben alapított TV csatornát ugyanis a nyolcvanas években privatizálták, azóta piaci alapon, magánkézben működik. Piaci részesedése pedig egészen döbbenetes:

a francia TV nézők 24%-a választja ezt a csatornát, ezzel az ország legnépszerűbbike.

Ehhez bizonyára az is hozzájárul, hogy a televíziózás első évtizedeiben, a hőskorban ez volt az egyetlen elérhető adás, ma már egy, az itthon is jelenlévő RTL csoporthoz hasonló média konglomerátum, a TF1 Group része. Rengeteg emberhez jut el Franciaországban most a Keplerk ajánlata, ezzel együtt a bitcoin, és általában a kriptopénzek híre.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img