Karácsonyi könyvajánló CZ-től

spot_img

Úgy tűnik igaz a “mondás”, miszerint minden évben egy kicsit korábban kezdődik a karácsonyi készülődés, mi például már láttunk egy-egy karácsonyfát, előhírnökként ágaskodva Budapest -bepillantásra alkalmas fekvésű- lakásaiban. Mi magunk is előálltunk egy ajándékötlet listával, pulóverek, varázsgömbök, egyebek sora várja az érdeklődőket.

Most azonban a Binance friss blogposztja alapján azt mutatjuk be, hogy milyen könyveket ajánl olvasásra Changpeng Zhao, a kriptopénztőzsde vezére:

Blitzscaling

A vállalkozások növekedése óriási kihívások elé állítja a vállalkozókat, ez a könyv szervezetek működésével, és különösen a skálázás (scaling – a munkafolyamatok megvalósítása más nagyságrendben) problémáival foglalkozik. A könyv CZ szerint “viszonylag friss”, az legalábbis biztos, hogy már érinti a kriptopénzek témáját. A népszerű kriptopénztőzsde életében nagy segítség volt a mű, fontos tudásnak bizonyult a növekedés során.

Szerző: Reid Hoffman

Crossing the Chasm

Egy high-tech cég, vagy egy olyan innovatív vállalkozás életében, mint egy kriptopénztőzsde nagy problémát jelent, hogy úgy kommunikáljon, “marketingeljen”, hogy felkeltse az emberek érdeklődését. CZ elmondása szerint ez a könyv sokat segített neki abban, hogy hogyan beszéljen a Binance-ről a világnak.

Szerző: Geoffrey Moore

Lambo, könyv és varázsgömb: kriptós ajándékötletek karácsonyra

Team Topologies

A cégvezér kötelező olvasmányként jelölte meg mindenkinek, aki csapatban dolgozik, illetve vezetőknek, vezetésre készülőknek egyaránt.

Szerző: Matthew Skelton, Manuel Pais

The Advantage

Ez a könyv szintén szervezetfejlesztéssel foglalkozik, CZ szerint óriási jelentősége van a sikerben annak, hogy mennyire jól felépített, és főként mennyire “egészséges” egy szervezet.

Szerző: Patrick Lencioni

The Culture Code: The Secret of Highly Successfull Groups

Úgy tűnik a Binance belső működésére, a vállalati kultúrára óriási hangsúlyt fektet, hiszen egy újabb könyv, ami céges, belső szervezeti kérdésekkel foglalkozik. Különösen a “szeretnivaló” esettanulmányokat emelete ki, melyekből sok inspirációt merítenek.

Szerző: Daniel Coyle

Work Rules!

A könyv szerzője a Google alkalmazásában állt, az itt szerzett, munkával kapcsolatos tapasztalatait foglalta össze. CZ szerint számukra azért különösen fontos ez a könyv, mert a keresőóriáshoz hasonlóan ők is egymás után adják ki az újabb és újabb termékeket, méghozza feszített tempóban.

Szerző: Laszlo Bock

Sapiens

Ez a világhírű könyv az ember eredetéval foglalkozik, CZ elmondása szerint a munkához szorosan kötődő könyveken túl sok inspirációt nyer az ilyen “jellegű” alkotásokból is.

Szerző: Yuval Noah Harari

The Law

Ez a könyv valójában nem könyv, hanem egy esszé, CZ csupán annyit árult el, hogy a szerző filozófiája nagyban hasonlít a sajátjára, ezért szereti különösen ezt az alkotást.

Szerző: Frédéric Bastiat

Economics in One Lesson

Több mint hatvan éves műről van szó, CZ szerint azonban kevés könyv volt képes annyira jól összefoglalni azt, hogy mi történik egy gazdaságban, mint ez a könyv. Aki naprakészebb megvilágítást szeretne, annak a könyv valamelyik újabb kiadását ajánlja.

Szerző: Henry Hazlitt

Fallen Dragon

A lista utolsó szereplője egy sci-fi, CZ szerint néha ilyesmit is érdemes olvasni, a törénet főhőse kincset keresni indul, de valami sokkal fontosabbat talál. Kiemelte, hogy a központi karakteren túl egyéb, izgalmas történetű szereplők is várják az olvasót, a poént azonban nem akarta lelőni.

Szerző: Peter Hamilton

Jó olvasást kíván mindenkinek a Kripto Akadémia!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img