Lambo, könyv és varázsgömb: kriptós ajándékötletek karácsonyra

spot_img

A profi karácsonyozók nem halasztják az utolsó pillanatokra az ünnepi bevásárlást. Sőt! Már év közben lejegyzetelik szeretteik itt-ott megemlített kívánságait, így jó eséllyel megúszhatják, hogy az adventi időszak egy stresszes rémálommá váljon. Bár már ezerrel pörögnek a Fekete Pénteket felvezető akciók, még most sincs késő belekezdeni a nézelődésbe. A következő összeállításban ehhez szeretnénk némi segítséget nyújtani, bár azt hozzátennénk, hogy nem feltétlenül a legkönnyebben beszerezhető dolgokat válogattuk össze az alábbi ötletek közé.

Már-már a karácsonyfa alapkellékeinek számítanak az az alá elhelyezett zoknik és pulóverek. Kicsit talán furcsa is, hogy ezeket mind a mai napig külön kell megvásárolnunk és nem ajándékként járnak a fenyők mellé. Akárhogy is, szerencsére már kriptósként sem kell attól tartaniuk, hogy stílusos darabok híján kimaradjunk ebből az ősi tradícióból. Az Amazon például hemzseg a kriptós zokniktól, a Hodlmoon oldalán pedig többféle csúnya pulcsi között lehet lehet válogatni, vagy akár egyedi kriptós mintázatokra rendelést feladni.

A ruhadarabok megrendelése előtt azért nem árthat tisztában lennünk azzal sem, hogy vajon mit tartogat kedvenc coinunk számára a jövő, elvégre baromi ciki lenne, ha jövőre egy földbeállt kriptovaluta logójával kellene bejglikómás állapotban feszítenünk a karácsonyi vacsorán.

Ebben segíthet minket a Crypto Predicto varázsgömb, ami misztikus zenei aláfestés és kísérteties fényhatások mellett osztja meg velünk tisztánlátó jóslatait.

A mágikus tárgyra hallgatva minden esélyünk meglehet arra, hogy még veterán kriptós ismerőseinket is lepipálva hatalmas gazdagságra tegyünk szert, és egy év múlva már felvághassunk a nyereségünkből vásárolt Lambóval, aminek legújabb modelljét éppen a napokban leplezték le a nagyközönség előtt.

Alig néhány napja azonban komoly kihívót kapott az olasz gyár. A Tesla által piacra dobott Cybertruck-nál ugyanis kevés ikonikusabb kriptós járművet tudnánk elképzelni. Sajnos ennek gyártását csak 2021-ben fogják elkezdeni, de ha tippelnünk kellene, a többféle kiszerelésben elérhető járgány $39 000-os alapváltozatát két év múlva már akár 1 BTC-ért is megrendelhetjük majd magunknak.

No persze ehhez az sem árt, ha nem bízzuk a véletlenre a kriptopénzeink sorsát és különböző tőzsdék helyett saját magunk gondoskodunk azok biztonságáról. Ebben nyújtanak segítséget azok a feltörhetetlen hardveres kriptopénztárcák, amelyek a héten még kedvezményes áron vásárolhatóak meg a gyártóik honlapjairól.

Az olvasóink körében is népszerű és a francia hatóságok által szavatolt biztonságú Ledger-t most például már 13 439 Ft-ért is beszerezhetik azok, akik számára fontos kriptopénzeik védelme.

Év végi árleszállítás a Ledger-nél

Szintén ide illő meglepetés lehet a HTC Exodus kriptofonja. A beépített hardveres tárcával rendelkező és akár saját bitcoin node futtatására is alkalmas készülék, a flagship kategóriás versenytársakkal szemben is megállja a helyét (Snapdragon 845, 6/128GB), a gyártó pedig arra is odafigyelt, hogy a telefon megvásárlása során a kriptopénzekkel történő fizetést is előtérbe helyezze. Az Exodus bitcoinnal $699-ba, fiat pénzzel fizetve $829-ba kerül.

Ha viszont mutatnánk egy fityiszt a technológiának, akár egy igazán old school és menő dísztárgyat is beszerezhetünk. Mi biztosan nehezen állnánk meg, hogy a szállítással együtt nagyjából $600-ért beszerezhető Bitcoin neon lámpát ne tegyük ki vállalkozásunk kirakatába.

Szintén a régisulis vonalon mozog az a nyomdakészlet, amivel bárki elkészítheti a saját privát kulcsait tároló, elemeknek is ellenálló pénztárcáját.

A következő csúcsig akár így is elütheted az idődet

De az antik dolgok kedvelőinek érdemes lehet a Trezor ajánlatát is megfontolnia. A kriptopiacon már-már matuzsálemnek számító, 2014 óta elérhető hardveres tárcák a mai napig megállják a helyüket a Ledgerrel szemben, ami nem kis részben nyílt forráskódú és bárki által ellenőrizhető operációs rendszerüknek köszönhető.

December 12-ig tartó leárazásuk során 30%-os kedvezménnyel, akár már 48 euróért (~15 000 Ft) is megvásárolhatóak a Trezor tárcái, amelyek a megrendelőlap alapján 7-9 napon belül landolhatnak a vásárlók postaládájában. Ha van egy kis időd, érdemes elolvasnod a wallet fejlesztésének érdekes történetét is.

SatoshiLabs: volt egyszer egy Trezor

Az ajándéktárgyak mellett egyre többen döntenek úgy, hogy valamilyen élménnyel lepik meg szeretteiket. Ebbe a kategóriába színház- vagy koncertjegyek mellett, akár a különböző utazások is beletartozhatnak. Ha mi is valami hasonlón törnénk a fejünket, akkor mostantól kezdve élhetünk a Travala ajánlatával is, ami a booking.com-mal kötött partnerségének köszönhetően immáron 2 millió helyen teszi lehetővé a kriptopénzekkel történő szállásfoglalást.

De szintén érdemes lehet elgondolkozni azon is, hogy ez az élmény ne legyen más, mint egy eddig nocoiner ismerősünk bevezetése a kriptopénzek világába. Mindehhez nincs is szükségünk másra, mint egy kevés bitcoinra és némi türelemre, amíg elmagyarázzuk neki egy wallet használatának alapjait. Azt senkinek sem javasolnánk, hogy beszéljen rá másokat a kriptopénzekbe történő befektetésre, hiszen amíg valaki nem érti meg ezek működését, könnyen költséges hibákba sodorhatja magát. Szerencsére azonban ma már magyar nyelven is egyre több forrásból tájékozódhatnak az érdeklődők.

Ezek közé tartozik például az oldalunk egyik szerkesztője, Györfi András által írt és a HVG kiadásában megjelent könyv, a Kriptopénz ABC, valamint regisztrált felhasználóink számára ingyenesen elérhető oktatósorozatunk, a KriptoSuli is.

Megszületett az első magyar kriptopénz könyv

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img