AdaPay: Cardano fizetési szolgáltatás kereskedők számára

spot_img

A hivatalos Cardano fórumon jelentette be a Cardano Foundation, hogy újabb adopciós mérföldkövet ért el a projekt: Elkészült az AdaPay fizetési szolgáltatás, melyet a Coti vállalati fintech platformmal közösen fejlesztettek.

Az AdaPay online kereskedők számára teszi lehetővé, hogy cardano kriptopénzt fogadjanak el felületeiken, és közel valós időben, 35 féle fiat valutában kapják meg a megvásárolt termék vagy szolgáltatás ellenértékét. A fiat az összekapcsolt bankszámlájukra érkezik, a jelenlegi szabályozási környezetben így sokkal egyszerűbben tudnak könyvelni, mintha közvetlenül kriptopénzt fogadnának el.

A QR-kód alapú megoldással mobilos tárcából másodpercek alatt végigzongorázható a fizetési folyamat. A bejelentést a hivatalos felületeken általános optimizmussal fogadták a projekt követői. Az ADA árfolyama nem reagált a hírre, azonban a közel egy éves mélypontról a bitcoin visszapattanásával egy időben 30%-os emelkedést produkált.

ADAUSD napos grafikon a Binance tőzsde adatai alapján. Forrás: Tradingview

Néhány napja beszámoltunk róla, hogy hamarosan elkezdhetik a felhasználók az ADA stakelését, ahogy akkor írtuk, “a staking során megszerzett ADA tokenek valódiak lesznek, vagyis azokat a fő hálózatra is magukkal tudják majd vinni a felhasználók.” A Cardano értékajánlatával és fejleményeivel kapcsolatos bejegyzéseinket itt találod.

Ha profi kereskedőktől értesülnél kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókról, tippekről, csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img