Mark Cuban amerikai milliárdos, BTC hodler izomból rúgott párat a bitcoinba

spot_img

Az első évadon már itthon is túl van az USA-ban Shark Tank-ként ismert televíziós platform, melynek lényege, hogy 4-5 tehetős befektetőnek mutatják be ötleteiket, vagy éppenséggel álmaikat a szerencsés vállalkozók, vagy kapnak tőkét, vagy nem. A tengerentúl egyik nagy sztárja ebben a műfajban Mark Cuban, a nélkülöző diszkótánc-oktatóból, és autodidakta programozóból lett milliárdos.

Cuban páratlan üzleti érzékének köszönhetően már húszas évei végére milliomos lett, egyik első projektjének keretében az internetre lőtték fel különböző sport tematikájú, főként rádió adások anyagát, a felhasználó csokorba szedve kaphatta meg a legjobb tartalmakat. A dotcom lufi csúcsán vásárolta fel a projektet a Yahoo, még az IPO-t is láthatták a remek ütemérzékkel kiszálló alapítók, majd jött a feketeleves, ami őket már egyáltan nem érintette.

Ezt követően Cuban a szintén akkor felívelő PC piacot vette célkeresztjébe, oktatást, szervízelést, egyebeket kínált a számítástechnikával még csak ismerkedő amerikai tömegeknek, hasonlóan nagy sikereket elérve. Innentől kezdve magánrepülők, kastélyok, és egyéb mesés vagyontárgyak között élte életét, a vállalkozói munkával azonban azóta sem hagyott fel.

Vagyonát jelenleg 4,1 milliárd dollárra becsülik.

Saját bevallása szeirnt óriási bakikat is elkövetett, próbálkozott például a tejpor üzletbe való betöréssel, ez volt az egyik legnagyobb kudarca. Cuban többször megszólalt már blokklánc, és bitcoin témában is, mindig is a “bitcoin nem, blokklánc igen” narratívát ismételgette, eddig azonban csak szolídan, finoman kritizálta a legismertebb kriptopénzt.

Még azt is megtudhattuk a 2017-es bull run során, hogy Cuban is BTC hodler, sőt, még egy ICO-ban is részt vett, támogatásáról biztosítva a projektet, az alapítók között szerepelve. Most azonban megjelent egy videó, amiben a korábbi “megengedő” hangnemmel szemben úgy üti a bitcoint, ahogy csak tudja:

Nincs belső értéke, egy műtárgy, vagy egy baseball kártya is több értékkel bír, hiszen azokat legalább csodálhatjuk a falon, általában hiányzik a belső érték a bitcoinból, hiszen csak annyit ér, amennyit valaki hajlandó adni érte, azt remélve, hogy majd felmegy az értéke, és így tovább.

Megtudhattuk azt is, hogy a kriptopénzek egész egyszerűen messze túl bonyolultak az emberek java részének, illetve a banánt például legalább meg lehet enni, a bitcoint nem. Ha van elképzelésed, hogy mi lehet Cuban kirhonásának oka, mondd el egy komment formájában!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img