IEO-k éve: majdnem mindegyik 80%-os bukóban

spot_img

Az idei év elején az IEO-kra pörgött a kriptovilág. Az IEO koncepciója váltotta fel a tavaly végleg megbukó ICO-kat. Az Initial Exchange Offering olyan tokenkibocsátást jelentett, ami egy tőzsde szárnyai alatt ment végbe. Ezzel együtt egyfajta válogatott ICO-ként is működött, amihez a tőzsde megbízhatósága adta volna a hitelt.

Visszatekintve erre az évre, az IEO-ban piacra dobott coinok sem teljesítettek sokkal jobban az ICO-s kriptopénzeknél. A BitMEX legújabb kutatásából kiderül: az IEO tokenek legtöbbje az év végére kb 80%-ot veszített értékéből. 

A BitMEX Research a 2019 májusában élő vagy tervezett IEO-kat vette szemügyre (összesen 12-t), ezek eredményeiből szemezgetünk.

Ha azt vizsgáljuk, hogy az IEO-ban kibocsátott tokenek a kereskedés megnyitásának pillanatától mérve hogyan teljesítettek, akkor az alábbi ábrát kapjuk. 

Befektetések hozama az első kereskedési árhoz képest

Látható, hogy egyedül a MATIC tudta pozitívban zárni az évet, több mint 200%-os megtérüléssel.

A tőzsdére kerülés és a kereskedés megnyitása előtt az IEO során jellemzően alacsonyabb áron lehetett hozzájutni a coinokhoz. Ha az offering price-t nézzük, vagyis azt, hogy az IEO árához képest hogyan teljesítettek a coinok, már egy változatosabb képet kapunk.

Befektetések hozama az IEO árhoz képest

Bár az offering árhoz képest a tokenek árfolyama az év alatt beesett, a 12 IEO-nál itt 4-nek sikerült pozitívban zárnia.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img