Hírösszefoglaló: FPGA bányagép, ETC fork, tévedett a Youtube

spot_img

Egy kriptós híroldal megkeresésére a YouTube elismerte, hogy egy hiba fojtán távolította el több száz kriptós tartalomgyártó videóit. Az ígéretek szerint az érintett anyagokat hamarosan ismét elérhetővé fogják tenni. Mindeközben a Google eltávolította a PlayStore kínálatából az egyik legnépszerűbb kriptós alkalmazást, a MetaMaskot is, amit a tévedésből törölt videókhoz hasonló módon károsnak és veszélyesnek minősítettek. Talán ebben az esetben is csak egy félreértésről lesz szó.

Teljesen kompatibilissé válhat egymással az Ethereum és az Ethereum Classic, amit az ETC fejlesztői által január 15-re tervezett Agartha hard fork tehet majd lehetővé. Reményeik szerint ez a lépés ösztönző hatással lesz majd az Ethereum Classic fejlődésére és közösségére is. Az ETC árfolyama a bejelentést követően több, mint 10%-ot erősödött

Politikai játszmák eszközévé válhat a BTC-e pénzmosással vádolt vezetőjének ügye. A BTC-e egy 2011 és 2017 között működő kriptotőzsde volt, amin keresztül a feltételezések szerint 4 – 9 milliárd dollár értékű pénzt moshattak tisztára, beleértve a MtGoxról ellopott bitcoinokat is. Az oldalt üzemeltető Alexander Vinniket még 2017 júliusában, görögországi nyaralása során tartóztatták le, miközben a tőzsde honlapját is lefoglalták az amerikai hatóságok.

Az orosz Vinnik kiadatását Franciaország és az USA mellett Oroszország is kérvényezte, ám hazájában csak egy 10 000 dollár értékű csalásért kellene bíróság elé állnia. A férfi ellen az elmúlt 2.5 év alatt már négy kiadatási határozat is született, melyek közül 2 az oroszoknak, 1-1 pedig a franciáknak és az USA-nak adná át a gyanúsítottat.

Vinnik már 29 hónapja ül börtönben anélkül, hogy megvádolták volna, noha a görög törvények szerint erre csak 18 hónapig lett volna lehetőség. Most úgy néz ki, hogy végül az Egyesült Államoknak adhatják át, mivel a görög miniszterelnök jövő év elején tesz majd látogatást Trump elnöknél és részben Vinnik átadása lehet az az egyik amerikaiaknak tett gesztus, amiért cserébe Görögország támogatást remélne egy törökökkel szemben fennálló, hajózási útvonalakat érintő vitában.

Alexander Vinnik

Beléphet a kriptopénzbányászat piacára a Xilinx, az FPGA technológia feltalálója. Az FPGA-k olyan eszközök, amiket a felhasználók a tetszésük szerint konfigurálhatnak újra attól függően, hogy mire szeretnék őket felhasználni. A bányászat szempontjából mindez azt jelentené, hogy ezeket a kártyákat bármikor optimalizálni lehetne egy másik coin, vagy algoritmus bányászatára. A Xilinx terveiről egy kiszivárgott belsős kommunikációs csomagból derült fény, ami az alábbi brossúrát is tartalmazta.

Mindeközben a Bitmain és a Canaan is bejelentette, hogy akár már a következő negyedévben beindíthatják az 5nm-es architektúrára épülő bányagépeik tömeges gyártását. Az új chipekkel a korábbi 7nm-es darabokhoz képest 15%-os teljesítménynövekedés érhető el.

A Bitcoin bányászat időszakos trendje lehet hatással az árfolyam alakulására

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img