Passzív befektetők számára a bitcoin és az ether jelentheti a legbiztosabb választást

spot_img

A befektetési stratégiák között népszerűnek számít az a megközelítés, hogy a legismertebb és a legnagyobb piaci részesedéssel rendelkező részvények, vagy a mi esetünkben kriptovaluták között osszuk szét az erre szánt tőkénket. A Deribit Insights legfrissebb posztjában annak jártak utána, hogy milyen eredményeket érhettünk volna el akkor, ha 2013 óta $1000-t, vagy 1 BTC-t fektettünk volna minden TOP 10 piaci részesedéssel rendelkező kriptopénzbe.

2013 óta összesen 38 coin iratkozott fel a 10 legnagyobb piaci részesedésű kriptopénz listájára (a Tether USD stabil coint a teszt során nem vették figyelembe). Ez a 38 * $1000-os befektetés jelenleg $286 100-t érne, ami 653%-os megtérülést jelentett volna. A hozam tekintélyes része a bitcoin és az ethereum értékének növekedéséből adódótt össze.

A második körben az altok BTC ellenében mért teljesítményét is megvizsgálták, vagyis hogy mi történt volna akkor, ha a befektetők nem $1000-t, hanem 1 BTC-t fektettek volna a TOP 10 közé bekerülő coinokba. Ennek során külön feltüntették az utolsó bull market csúcspontjának dátumát (a BTC dominancia mélypontjának a napját), 2018. január 15-ét is.

A befektetett 37 BTC jelenleg 13.93 BTC-t érne, vagyis a fenti diverzifikált portfólió mostanáig 62%-kal teljesítette volna alul a bitcoint. Az összes kriptopénz közül egyedül az Ethereum volt az, ami a TOP 10-be való bekerülése óta plusszos tudott maradni a BTC ellenében (+680%).

Bár a bitcoin dominancia mélypontjának a napján, a portfólió értéke 76 BTC lett volna, ám ha az Ethereumot nem vennénk  figyelembe a számítás során, akkor ez 34 BTC-re csökkenne, vagyis minden idők legnagyobb altszezonjának a csúcspontján a befektetők a legszerencsésebb esetben is éppen csak visszaszerezhették volna a coinokba fektetett 1 BTC-jüket.

Korábban már mi is írtunk arról, hogy aktívabb portfólió menedzseléssel a fentieknél jobb megtérülési mutatók is elérhetőek, ám aki teljesen passzív megtakarítási formaként tekint a kriptovalutákra (csak megveszi és évekig tartani akarja őket anélkül, hogy foglalkozni kelljen vele) annak a fentiek alapján, a bitcoin és az ether vásárlásra jelentheti a legbiztosabb választást.

Shrimpy: HODL vs. rebalance a 2018-as medvepiac során

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img