A bitcoin volt az évtized befektetése

spot_img

Kevés terület maradt már, amit ne ért volna utol a GIF formájú animáció, melyben időben ábrázolva láthatjuk valamik változását, fektetett oszlopdiagram fomájában. A valamik lehetnek a legjobban kereső sportolók, a legsikeresebb filmek, a legnépszerűbb énekesek, természetesen a bitcoin sem maradhatott ki.

Az összevetés, amiben szerepel nem más, mint a néhány nap múlva záródó évtized legjobb befektetései, nem nehéz kitalálni: az a csillagászati ROI, amit az első, és mind a mai napig legnépszerűbb kriptopénz produkált az első helyre reptette.

Nagy időről van szó, mint minden évtized áttekintése során, most is fontos változásokon ment keresztül a világ, a mainstream része lett például a Netflix, Martin Scorsese szerint a hangosfilm megjelenése óta a legfontosabb változást hozva a mozizásban.

Vannak persze olyan szereplők is a listán, amik nem jelentenek túl nagy meglepetést, a kilencvenes évek eleje óta egyre nagyobb sikereket elérő Amazon, vagy a remek ételeiről ismert Domino’s Pizza tartozik ezek közé. Nem volt azonban töretlen a bitcoin diadalmenete a legjobb befektetések első helyezettje felé, 2017-2018 táján volt idő, amikor az Ethereum a második helyre küldte.

Az összefoglaló a százalékban kifejezett ROI-t vizsgálja 2010 és 2019 között.

Az egyéb szereplőkre visszatérve, külön érdekesség, hogy az értéktranszfer iparában a Bitcoin két nagy – és egyelőre utolérhetetlen – riválisa, a Visa, és a Mastercard is szerepelt a legmagasabb ROI-val kecsegtető befektetési lehetőségek között. A kriptopénz kritikusok számára bizonyára kevésbé kedves a fenti animáció, a kriptopénz fanatikusoknak annál inkább, hogy mekkora jelentősége van valójában, azt mindenki döntse el maga.

Nagy kérdés, hogy mit hoz a következő évtized a Bitcoin életében, lehet, hogy végleg eldől, hogy értéktárolóként, vagy fizetőeszközként lesz-e szerepe a mindennapokban, ha egyáltalán velünk lesz még 2030 során a kriptopénz. Annyi bizonyos, hogy ismert jelenséggé tette a kriptopénzeket a világgazdaságban, még akkor is, ha a jelenlegi kétszáz milliárd dollárnyi összértékkel, amit a teljes piac képvisel még nincs túl nagy jelentősége a területnek.

Most pedig olvasóinkhoz fordulunk, mondd el egy komment formájában, hogy:

hol jár a BTC árfolyama majd 2030-ban?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img