Cardano staking: a bizalom fontosabb a profitnál?

spot_img

Túl sok staker választja a Cardano legnagyobb pool-jait, ezért a fejlesztők csökkenthetik az ezeknél megszerezhető visszatérítések mértékét.

Centralizációs problémákat vet fel, hogy az ADA-t stake-elők egy jelentős része még akkor is az ismertebb, többnyire a Cardano (IOHK) által üzemeltetett “hivatalos” node-okat választja, amikor azok jelentősen alacsonyabb megtérülést ígérnek, mint más szolgáltatók. Ennek feltehetően bizalmi okai lehetnek.

Az adapools.org szerint sokan választják az IOHK-t, az akár 3-4-szer nagyobb megtérülést ígérő pool-ok helyett.

A fejlesztők által közzétett terv szerint a jövőben az 1%-nál több ADA-t stakelő pool-oknál maximalizálhatják a megszerezhető jutalmak mértékét, vagyis azok, akik egy ennél népszerűbb node-ra bízzák a tokenjeiket, a jelenleginél sokkal kevesebb visszatérítésre lehetnek majd jogosultak. A jelenleg futó teszt hálózat még nem támogatja ennek a bevezetését, de a main net indulásával már életbe léphet az új szabály.

A IOHK-t vezető Charles Hoskinson egyébként bizakodó a jövőt illetően. Újévi videójában azt mondta, hogy reményei szerint hamarosan a Cardano veszi majd át a Bitcointól az első számú kriptopénz szerepét. A cél elérése érdekében idén egy nagyszabású reklámhadjáratba is belekezdenek, amit egy olyan ismert marketing cég fog levezényelni, ami korábban a Microsoft és a Linkedin kampányait felügyelte.

“Nagyon agresszívek leszünk ezen a téren.”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img