Atomerőmű mellett bérelhetnek helyet az orosz Bitcoin bányászok

spot_img

Az Oroszországi Föderáció atomenergetikai iparágát összefogó és felügyelő állami konszern, a Roszatom megnyitotta első kriptopénzbányászatra alkalmas telephelyét, amit a Moszkvától 300 km-re lévő Kalinin atomerőmű mellett hoztak létre.

A 20 000 négyzetméteres területen 30 konténer elhelyezését tették lehetővé, melyek egyenként 400 darab bányagép tárolására és üzemeltetésére lehetnek alkalmasak. A villamosenergiához 4-5 cent / kilowattóra áron juthatnak majd hozzá az idetelepülő vállalkozások, ami ugyan magasabb, mint amennyibe Kína egyes régióiban kerül, cserébe viszont teljesen legális működést tesz lehetővé, egy állami tulajdonban lévő vállalat területén.

A Roszatom célja, hogy diverzifikálni tudja bevételi forrásait, ezért a jövőben több ehhez hasonló telephely létrehozását tervezik. Ezekkel elsősorban a nagyfogyasztókat, így a bányászok mellett például az adatközpontok üzemeltetőit szeretnék megszólítani.

Ez utóbbira különösen azt követően lehet majd igény, hogy egy decemberben elfogadott törvény értelmében, az orosz állampolgárok adatait nemsokára már kizárólag csak Oroszország területén üzemeltetett szervereken lehet majd tárolni, és azokat az internetes oldalakat, amelyek nem tesznek eleget ennek a szabályozásnak, blokkolhatják az orosz interneten.

A Roszatom felelős vezetője elmondta, hogy fogalmuk sincs róla, hogy mi lesz a kriptopénzbányászat jövője:

“Jelenleg semmi sem akadályoz minket abban, hogy kiszolgáljuk a bányászokat, de ha véget érne ez a történet, akkor másokat fogunk helyettük befogadni.

Ha online, forintért szeretnél kriptopénzt vásárolni, próbáld ki a Coinmixed oldalát, ha más valutát részesítesz előnyben, a Kraken-t javasoljuk. Készpénzes vásárlásokért keresd a Coinexchange által üzemeltetett automatákat, melyeket BUDAPEST LEGFORGALMASABB PONTJAIN találhatsz meg.

Így oldhat meg a bitcoin egy 160 éves problémát

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img