2020 legfontosabb eseményei a piacon

spot_img

Remek összefoglalót készített a piac 2019-es történéseiről a CoinGecko, a következő napok során ebből szemezgetünk. Kezdjük visszafelé, nézzük át először, hogy mik lesznek 2020 legfontosabb eseményei a piacon, ha minden igaz, ezek lesznek jelentős hatással a kriptopénzek területére.

Bitcoin Halving

Halving, azaz felezés, méghozzá a sokat emlegetett blokkjutalom feleződése, a várakozások szerint a piacra kerülő BTC mennyiség csökkenése felhajtja majd az árat, hogy ez valóban így lesz-e vagy sem, azt megtudhatjuk alig négy hónap múlva, amikor 12,5-ről 6,25-re csökken a bányászok jutalma egy-egy blokk megfejtéséért. Várható időpont: május 24. a 630 000-ik blokknál.

Calibra indulás

Számtalan cikket írtunk 2019 során a Facebook tervezett kriptopénzéről, a Libra-ról, nem véletlenül, ha ez a projekt valóban elindul, annak komoly hatása lehet a piac egészére, hiszen több milliárd felhasználóhoz juthat el a kriptopénzek létezésének híre. A saját tárcájuk, a Calibra valamikor 2020 során indul, hogy pontosan mikor, azt egyelőre nem tudjuk.

Ethereum 2.0 

A Bitcoin után az egyik legfontosabb blokkláncrendszer, az Ethereum a tervek szerint átáll a proof-of-work (PoW) konszenzus mechanizmusról a proof-of-stake (PoS) modellre, a többlépcsős átállás eredményeképp az ígéretek szerint jobban skálázható és gyorsabb lesz a rendszer. Ha ez sikerül, az sokat tehet a tömeges elterjedésért, illetve a dApp-ok terjedéséért is.

A kínai CBDC

Szintén egy olyan téma, amiről sokat írtunk, ha Kína valóban elindítja saját – nem feltétlenül decentralizált – kriptopénzét, azzal akarva-akaratlanul sokat tehet a piac fejlődéséért. A témában írott összes cikkünk itt látható.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img