BSV pump: miért?

spot_img

Egy masszív pumpon van túl a BitcoinSV. A tegnap kezdődött felfutáskor történelmi rekordot ment, 160%-ot, amivel a 460 dollárt is elérte az árfolyam. Azóta már kb 23%-ot veszített az árfolyamból, az esés várhatóan tovább folytatódik majd. Beszámolók szerint egy kis indiai tőzsdén 800 dollárt is elért az árfolyam.

Ezzel az emelkedéssel a BSV a kapitalizációs lista negyedik helyére repült, beelőzve a BNB-t, az EOS-s, a Litecoin, a Tethert és a másik Bitcoin forkot, a BCH-t.

A BitcoinSV Twitter hivatalos profilján elkezdődött egy gúnyos dicsekvés a pump hatására, ami kiváltotta a kriptós közösség haragját.

„Mindig így képzeltem Satoshi Nakamoto-t” – @BitcoinSV

CZ-nek is üzent Wright, amikor a BSV beelőzte a BNB-t – tavaly a Binance levette kínálatából a BSV-t.

A nagy felfutást természetesen nem az okozta, hogy mindenki rájött, hogy a BSV az igazi Bitcoin és, hogy tulajdonképpen ez a legjobb kripto a világon. Felsorolunk néhány tényezőt, amik hozzájárulhattak a pumphoz, önmagukban és együtt is hatva az árfolyamra:

  1. A BSV szinte már csak illikvid tőzsdéken van jelen. A lyukas ajánlati könyvek és a minimális forgalom mellett kispénzes vásárlással is nagyot lehet mozdítani a BSV árfolyamán.
  2. A Bitfinex-nek vagy a Bitfinex bálnáinak pumpája volt az esemény, mivel a pump előtt a Bitfinex 302%-os éves kamatra (APR) vett kölcsönt a felhasználóktól. Erre sokan ugrottak, hiszen ez egy kiváló ajánlat volt és sokan vettek BSV-ből. A vásárlások és a pump során ez a szám már a töredékére esett vissza. A Bitfinex-nél eladták a BSV-ket, amiket a pump előtt vettek és a kamatok kifizetése után is profitban álltak.
  3. Craig Wright, a Bitcoin SV apja, azt állítja magáról, hogy ő Satoshi Nakamoto. Ennek kapcsán már egy bírósági ügybe is belekeveredett, ahol – nagyon röviden felvázolva, bizonyítania kéne, hogy a híres Satoshi coinok az ő birtokában van. A Twitteren már elindult egy hírverés hadjárat, amiben BSV rajongók és botok mutogatják azt a dokumentumot, ami szerint Wright a bírósági határidőre, február 3-ára, hozzáfér majd a Satoshi tárcához, vagyis bizonyítani tudná, hogy ő Satoshi
  4. Az előző ponthoz szorosan kapcsolódik az az elmélet, hogy a BSV közelgő hálózati upgrade-je (szintén február elején jön!) tulajdonképpen meghekkeli a saját BSV hálózatát, hogy az azon a hálózaton bejegyzett Satoshi coinok mozdíthatóak legyenek. Ezzel Wright rengeteg embert győzne meg arról, hogy tényleg ő Satoshi. Ebben az esetben a BSV-re még nagyobb pumpa és rá pedig még nagyobb profit várna.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img