Ez történt ma | Craig Wright kénytelen elismerni, hogy nem ő a Bitcoin feltalálója

spot_img

Ismét az IBIT teljesített a legjobban a spot Bitcoin ETF-ek közül

A BlackRock iShares Bitcoin Trust-ba (IBIT) július 16-án 260 millió dollár áramlott a befektetőktől. Ez volt a nyolcadik egymást követő kereskedési nap, amikor pozitív nettó beáramlás történt az Egyesült Államok spot Bitcoin ETF piacán, nevezetesen 422,5 millió dollár a Farside Investors adatai szerint. A Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund-ba történt a második legnagyobb tőke vándorlás 61,1 millió dollárral, majd az ARK 21Shares Bitcoin ETF-be 29,8 millió dollárral. A VanEck Bitcoin ETF-be és az Invesco Galaxy Bitcoin ETF-be egységesen 20-20 millió dollár feletti tőke áramlott, míg a Grayscale, a Hashdex és a WisdomTree által kibocsátott spot Bitcoin ETF-ekbe nem regisztráltak beáramlást.

Metaplanet, bitcoin, vásárlás

Július 16-án a Tokiói Értéktőzsdén jegyzett Metaplanet (TSE: 3350) bejelentette, hogy újabb 21.88 BTC-t vásárol 1,2 millió dollár (200 millió japán jen) értékben. A japán vállalat legutóbbi bejelentése szerint a cég teljes bitcoin állománya jelenleg 225.6 BTC, értéke körülbelül 14,6 millió dollár, átlagos vételára, pedig 62 890 dollár. Legutóbb július 7-én használta ki a cég a piaci visszahúzódást, akkor 42.46 BTC-t vásárolt 2,5 millió dollár értékben (400 millió jen). A vásárlás bejelentését követően a vállalat részvényeinek az árfolyama 0,64 dollárra (102 jen) emelkedett a tokiói tőzsdén. 

Hivatalos: Craig Wright nem Satoshi Nakamoto

Bírósági végzés mondja ki, hogy Craig Wright nem Satoshi Nakamoto. Ennek megfelelően Craig Wright hivatalos honlapján egy felugró ablakkal találkozhat a látogató, ami erre hívja fel a figyelmet. A bíróság még márciusban döntött úgy, hogy Wright nem Satoshi, a teljes ítélet azonban csak most vált elérhetővé. Wright büntetőeljárással nézhet szembe az Egyesült Királyságban hamis tanúzás, valamint hamisítás miatt, mert azt állította többek között, hogy ő a Bitcoin hálózat feltalálója. A bíróság eltiltotta Wrightot, hogy bármilyen jogi lépést indítson, vagy azzal fenyegetőzzön, hogy jogi lépéseket tesz Satoshi Nakamoto személyazonossága miatt. 

Trump vezeti a választási mezőnyt a Polymarket szerint

A hétvégi merénylet után, a Polymarket előrejelzési piac 70%-ra teszi annak az esélyét, hogy a 2024. novemberi amerikai elnökválasztási versenyből Donald Trump egykori elnök kerül ki győztesen. Trump jelentős előnyt szerzett a jelenlegi elnökkel, Joe Bidennel szemben, aki eddig 18%-os esélyen áll. Trump és Biden mögött Kamala Harris jelenlegi amerikai alelnök 6%-kal, Michelle Obama 2%-kal és Robert F. Kennedy Jr. 1%-al áll. Trump népszerűsége elsöprő erejű az előrejelzési piac szavazói körében. A merénylet után az egykori elnök úgy nyilatkozott az újságíróknak a Wisconsin állambeli Milwaukee-ban tartott Nemzeti Republikánus Konvenció felé vezető úton, ahol várhatóan csütörtökön hivatalosan is elfogadja pártja jelölését: “Nem kellene itt lennem, halottnak kellene lennem“. 

A 21co elemzője szerint a tokenizált amerikai kincstárjegyek összértéke év végére elérhetik a 3 milliárd dollárt

Tom Wan, a 21co elemzője úgy véli, hogy a tokenizált amerikai kincstárjegyek összértéke 2024 végére elérhetik a 3 milliárd dollárt, miközben a DeFi projektek és a decentralizált autonóm szervezetek (DAO-k) egyre inkább elfogadottabbakká válnak. Wan szerint a trendet a vagyon diverzifikáció és a stabilitás iránti igény vezérli, egyrészt azért, mert a magas kamatlábak vonzóvá teszik ezeket az eszközöket. A tokenizált amerikai kincstárjegy piac robbanásszerű növekedése során, eddig, több mint 2 milliárd dollár értékű eszközt tokenizáltak olyan blokkláncokon, mint az Ethereum, a Polygon és a Solana. Wan szerint ez a növekedés várhatóan folytatódni fog, és az előrejelzések szerint a tokenizált amerikai kincstárjegyek piaci kapitalizációja 2024 végére meghaladhatja a 3 milliárd dollárt. 

Részlet a 21co jelentéséből

A tokenizált amerikai kincstárjegyek integrálása a DeFi ökoszisztémába jelentős fejlődést jelent a hagyományos pénzügyi és blokklánc technológia konvergenciájában. Ahogy egyre több DAO és DeFi projekt fogadja el ezeket a termékeket, az ágazat jelentős növekedés előtt állhat, és vonzani fogja a befektetőket, akik megbízható hozamokat keresnek a volatilis kriptopiacon. Jelenleg több mint 15 tokenizált amerikai kincstári termék érhető el az Ethereum Virtual Machine (EVM) láncokon, amelyek közel 2 milliárd dollár kezelt eszközzel rendelkeznek.

A Tottenham Hotspur szponzora lett a Kraken

A Kraken július 16-án jelentette be, hogy partnerkapcsolatot alakított ki az angol labdarugó bajnokság vezető csapatával, a Tottenham Hotspurrel. A Kraken a klub első hivatalos kriptovaluta és Web3 partnere lesz a 2024/25-ös futball szezon alatt a férfi és női csapatnál is. A Tottenham egyébként még 2023 szeptemberében indította el saját rajongói tokenjét, a SPURS tokent a Socios.com-on keresztül a Chiliz blokkláncán, amelyen világszerte több mint 80 nagy sportcsapat tokene is megtalálható. A partnerség részeként a Kraken exkluzív tartalmakkal, felugró szurkolói ablakokkal, valamint a Kraken és a Tottenham Hotspur exluzív eseményeihez történő hozzáférési lehetőséggel is kedveskedni fog a Tottenham szurkolótáborának.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Mtgox kifizetések 2 héten belül

/cryptonews, cryptopolitan, cryptoglobe, cryptoslate, cointelegraph/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img