A BlackRock izomból elkezdte tolni a Bitcoin marketinget

spot_img

A BTC ETF kérelmek beadása után a kripto közösség körében született a mondás, hogy mostantól a BlackRock lesz a kripto világ marketing osztálya. Larry Fink, a válallat társalapítója és vezérigazgatója pedig ismét alátámasztotta, hogy ez nem csak egy vicc.

Hétfőn a CNBC műsorában így nyilatkozott: “Ahogy azt te is tudod, szkeptikus voltam. Büszke szkeptikus voltam. [mondta nevetve] Majd tanulmányoztam, tanultam róla, és végül arra jutottam, hogy ‘oké, 5 évig rossz véleményen voltam, mától pedig ez lesz a véleményem.’”

A BlackRock Solana ETF-et kérvényez

A BlackRock IBIT lett a piaci kapitalizáció alapján a legnagyobb spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alap (ETF), ami arra késztette Finket, hogy megerősítse álláspontját, miszerint a Bitcoin olyan, mint a digitális arany.

A BlackRock nemrégiben elért egy jelentős mérföldkövet a digitális eszközök osztályában is: a BlackRock USD Institutional Digital Liquidity (BUIDL) alap értéke meghaladta az 500 millió dollárt. Ez a BUIDL-t a világ legmagasabb értékű tokenizált kincstári alapjává teszi, a kibocsátója, a Securitize Markets szerint.

“Nem azt mondom, hogy nincsenek visszaélések, mint minden másban is, de ez egy legitim pénzügyi eszköz, amely lehetővé teszi, hogy talán nem korrelált, nem összefüggő típusú hozamokat érjünk el” – mondta Fink hétfőn.

Fink úgy írta le a Bitcoint, mint egy eszközt, amelybe a megnövekedett félelem idején érdemes befektetni. Megjegyezte, hogy ha az emberek úgy gondolják, hogy az országok a valuta leértékelésével túlságosan nagy hiányokat halmoznak fel, akkor a Bitcoin lehetőséget kínál arra, hogy egy olyan eszközbe fektessenek, amely nem áll egyetlen ország irányítása alatt sem, így nagyobb pénzügyi kontrollt biztosít.

A múlt héten a kripto befektetési termékek nettó beáramlása 1,44 milliárd dollár volt, amivel az év eleje óta elért összeg rekord 17,8 milliárd dollárra nőtt a CoinShares szerint. Az IBIT jelenlegi kezelése alatt lévő eszközök értéke 18,44 milliárd dollár.

Fink egy 10,6 billió dolláros vagyonkezelőt vezet, és több szakértővel együtt úgy véljük, hogy a kriptoeszközök mainstream-mé válásának kezdetét jelenti az, hogy ő és a BlackRock ilyen határozottan támogatja a Bitcoint, mint egy legitim eszközosztályt a mindennapi portfóliók számára.

„A BlackRocktól – valamint más legacy cégektől, például a Fidelitytől – való vásárlás a boomer tanácsadóknak is kényelmet és fedezetet nyújt az ahhoz, hogy allokálni merjenek [a Bitcoinba]. Ezért úgy gondolom, hogy ezen ETF korai sikereit lekicsinyíteni, vagy ezek ellen fogadni ostobaság lenne bárki számára, akinek szeme és agya van.” – írta Eric Balchunas, a Bloomberg vezető ETF elemzője egy X bejegyzésben.

“Egy másik ok, amiért Larry hatékony szószóló, az, hogy a részvényekre és kötvényekre összpontosít. Ő az emberiség pártján áll” – mondta Balchunas egy következő bejegyzésben. “Amikor valaki 100%-ban a Bitcoinban vagy kriptóban van, az megijesztheti a 60/40 arányban befektetőket, mert úgy tűnhet, mint egy ‘világvége-fogadás az emberiség ellen’, míg Larry azt mondja, hogy csak használjuk egy kicsit fedezetként a kormányzati leértékelés ellen. Ez egy sokkal emészthetőbb üzenet és hírnök (legalábbis a 30 billió dolláros pénzügyi tanácsadó/boomer világ számára).”

(Arról, hogy a Blackrock és Larry Fink mennyiben képviseli az emberiség érdekeit pontosan ellentétes véleménnyel vagyunk, és bővebben itt és itt is írtunk már.)

Ez visszhangozta Fink CNBC-interjújában kifejtett véleményét.

“A Bitcoin nem egy remény eszköze, hacsak nem reméled, hogy sok pénzt keresel vele” – mondta Fink. “De én úgy tekintem, mint egy járművet, amellyel kifejezed pénzügyi éleslátásodat, valami olyanban, amitől jobban félsz a létezésed során. És úgy vélem, hogy nagy ipari felhasználása van. És úgy gondolom, hogy sokan ezt nem látják.”

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

/The Block/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img