Bitcoin DeFi innovációs támogatási programot indít a Maelstrom

spot_img

Bitcoin innovációs támogatási programot indít a Maelstrom, melynek célja, hogy további innovációt hozzon natívan a Bitcoin hálózatra decentralizált alkalmazások (pl. DeFi) tekintetében.

Arthur Hayes, a BitMEX korábbi vezérigazgatója és kripto vállalkozó által vezetett Maelstrom alap új Bitcoin támogatási programot jelentett be, amely a világ első számú blokklánc hálózatának technikai fejlesztését célozza

A Maelstrom Bitcoin támogatási programja 50,000 és 150,000 dollár közötti támogatásokat kínál a fejlesztőknek egy 12 hónapos periódus alatt, egyéni fejlesztők esetében pedig akár 250,000 dollárig terjedhet a támogatás.

A program céljai

A program célja, hogy jutalmazza a Bitcoin nyílt forráskódjának fejlesztőit és előmozdítsa a hálózaton az innovációt. Az alap közleményében így nyilítkozott:

„A program célja a Bitcoin technikai fejlesztésének támogatása, valamint a hálózat rezilienciájának, skálázhatóságának, cenzúra-ellenállásának és adatvédelmi jellemzőinek javítása. Van kapacitásunk, hogy támogassuk a Bitcoin fejlesztőit, és elkötelezettek vagyunk egy nyílt és átlátható támogatási folyamat mellett.”

A támogatás részletei

A Maelstrom egy családi irodai alap, amely decentralizált technológiákba fektet be, és Arthur Hayes vezeti. A potenciális támogatottaktól azt várják el, hogy hozzájáruljanak a Bitcoin technikai fejlesztéséhez, beleértve a Bitcoin Core szoftverprojekthez kapcsolódó úgynevezett pull requestek áttekintését és kritikáját

A támogatásokat 12 hónapra adják, és Bitcoinban, Circle USDC, valamint Tether USDT-ben bocsátják ki. Várhatóan 2024 harmadik vagy negyedik negyedévében ítélik oda ezeket a fejlesztőknek, akik idén augusztus 25-ig nyújthatják be támogatási kérelmüket a Maelstrom alaphoz.

Innováció a Bitcoin-alapú DeFi terén

Az érdeklődés a Bitcoin fejlesztése iránt idén újra fellángolt, részben az Egyesült Államok spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alapjainak (ETF-ek) iránti új érdeklődés és a 2024 áprilisában bekövetkezett Bitcoin felezés miatt.

A Maelstrom támogatási programja potenciálisan több innovációt hozhat a Bitcoin-alapú decentralizált pénzügyek (DeFi) terén, amelyet Bitcoin DeFi vagy BTCFi néven ismernek.

A Bitcoin DeFi egy szélesebb fejlesztői mozgalom, amelynek célja, hogy több felhasználási módot biztosítson a Bitcoin blokkláncnak és hálózatnak. Az érdeklődés a Bitcoin DeFi iránt növekedett a Runes debütálásával, amely egy új protokoll a Bitcoin hálózaton történő felcserélhető tokenek kibocsátására. A Runes április 20-án, a felezés napján indult el.

Rich Rines, a Core DAO (Decentralizált Autonóm Szervezet) munkatársa és Bitcoin DeFi fejlesztő szerint a Runes és a Bitcoin DeFi megjelenését az ösztönözte, hogy több felhasználási módot adjanak a világ legbiztonságosabb blokklánc hálózatának:

„A Bitcoin peer-to-peer elektronikus pénzrendszerként indult, majd inkább értéktárolóvá alakult, és most 1,5 billió dollárnyi vagyont véd. Az elmúlt másfél évben azt láthattuk, hogy a Bitcoin hasznosságának növelése iránti vágy nőtt az Ordinals, a BRC 20-as tokenprotokollok és most a Runes révén.”

A Runes azonban csak egy lépés lehet a Bitcoin DeFi felé vezető úton, mivel egyre több innovatív token standardot fejlesztenek a Bitcoin hálózaton.

Az ilyen és ehhez hasonló ösztönző programok és innovációk azonban nagyban hozzájárulnak a hálózat hozzáadott értékének növeléséhez, a felhasználói élmény javulásához, és ezáltal a Bitcoin további széleskörű elterjedéséhez, ami nagy valószínűséggel tükröződni fog az eszköz árfolyamán is.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

/CoinTelegprah/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img