A BlackRock vezérigazgatója nagyon bullish a Bitcoinnal kapcsolatban

spot_img

A világ legnagyobb befektetési alapkezelője, a BlackRock vezérigazgatója, Larry Fink a Fox Business-nek azt nyilatkozta: kellemesen meglepte cége Bitcoin ETF-je iránti kiskereskedelmi érdeklődés, és nagyon bullish a Bitcoin hosszútávú jövőjét illetően:

“Az IBIT a leggyorsabb növekedést produkáló ETF az a tőzsdén kereskedett befektetési alapok történetében. Semmi sem produkált ilyen gyors vagyonnövekedést, mint az IBIT az ETF-ek történelme során.” Állítása szerint az alap teljesítménye még őt is meglepte. A Farside Investors szerint az IBIT kereskedése erősen indul, az első 11 hétben 13,5 milliárd dolláros tőkebeáramlást ért el, március 12-én pedig napi 849 millió dolláros csúcsot ért el. Ez átlagosan valamivel több mint 260 millió dolláros beáramlást jelent kereskedési naponként.

„Épp egy olyan piacot teremtünk, amely több likviditással és átláthatósággal rendelkezik, kellemesen meglepődtem. Soha nem sejtettem volna, mielőtt benyújtottuk a kérvényt, hogy ekkora kiskereskedelmi igényt fogunk tapasztalni” – mondta Fink.

Hozzátette: “nagyon bullish vagyok a Bitcoin hosszútávú kilátásait illetően.”

Az IBIT jelenleg 17.1 milliárd dollárnyi Bitcoint birtokol. A 10 milliárdos határ átlépéséhez mindössze két hónapra volt szüksége, míg az arany ETF-jüknek 2009-es indulása után ehhez két évre volt szüksége! (Természetesen akkoriban ez a két milliárd dollár jóval többet ért valós vásárlóerőben mérve, mint ma – köszönhetően jegybank által gerjesztett óriási inflációnak.)

A kilenc BTC ETF (a Grayscale-t nem számítva) összesen 34.1 milliárd dollárnyi Bitcoin-t birtokol. Mindeközben azonban néhány iparági szakértő szerint, néhány spot BTC kibocsátónak végül meg kell majd szüntetnie ezt a szolgáltatását, mivel nem tud profitábilis lenni ebben a kiélezett versenyhelyzetben olyan óriásokkal szemben, mint a BlackRock, vagy a Fidelity.

Összességében elmondhatjuk, hogy a spot Bitcoin ETF-ek bevezetése soha nem látott sikernek örvend. A crypto influencerek körében elterjedt mondás úgy tűnik, igaznak bizonyul. a Bitcoinnak 2009-es indulása óta semmilyen marketing csapata nem volt, organikusan terjedt el az felhasználók körében. Most, hogy a világ legnagyobb befektetési alapkezelője a mainstream médiában főműsoridőben jósol fényes jövőt az eszköznek, igazzá válik a szállóige: “most már a BlackRock a marketing csapatunk!”

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

/foxbusiness,cointelegraph/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img