A BlackRock Solana ETF-et kérvényez

spot_img

A legfrissebb kriptohírek szerint a BlackRock jövő hónapban tervezi benyújtani igényét egy SOL ETF-re, ami egy újabb fontos lépést jelenthet a kriptovaluta és általában a blokklánc ökoszisztéma számára.

A BlackRock továbbra is élen jár a kripto-adaptáció előremozdításában

Az elmúlt években a BlackRock növekvő érdeklődést mutatott a kriptovaluták világa iránt. Június 9-én felröppent egy iparágon belüli pletyka, miszerint a pénzügyi óriás kész egy újabb ETF-re kérvényt benyújtani – ezúttal a második legmeghatározóbb layer 1-es Solanára. Ez izgalommal töltötte el a piaci szereplőket, mely azonban egyelőre nem mutatkozik a SOL árfolyamán – valószínűleg részben a szélesebb körű kriptopiaci visszahúzódásnak köszönhetően.

Alulértékelt-e a Solana?

Az ETF esetleges jóváhagyása a SOL-ra valójában egy további lépést jelentene a kriptovaluták általános elterjedése felé. Ezenkívül egy ilyen alap létrehozása a befektetési óriás kínálatának diverzifikálása és további befektetői pénzek bevonzása szempontjából is fontos lépés a BlackRock szempontjából.

A Solana nagy sebességű blokkláncával és csökkentett tranzakciós költségeivel jelentős népszerűségre tett szert a blokkláncra épülő alkalmazások fejlesztői és a befektetők körében.

Az ETF bevezetése a Solanán a BlackRock által nagyban növelheti ennek a kriptovalutának és a mögöttes projekt legitimitását, valamint további befektetéseket és fejlesztéseket is ösztönözhet az ökoszisztémában.

Összefoglalva, a BlackRock potenciális Solana ETF kérelme jelentős fordulópontot jelenthet a kriptopiacon, ismét rávilágítva a szektor növekvő fontosságára a globális pénzügyi környezetben.

Az IBIT minden idők legjobban teljesítő ETF-je

Időközben a BlackRock Bitcoin IBIT spot tőzsdén jegyzett alapja meghaladta a 300 000 BTC (21 milliárd dollár) kezelt vagyont, öt hónappal a kereskedés január 11-i kezdete után.

A BlackRock Bitcoin ETF-je mostanra 305,067. BTC-t halmozott fel az alap weboldala szerint.

Az IBIT a múlt héten felülmúlta a Grayscale GBTC-jét AUM tekintetében (assets under management – kezelt eszközállomány), ezzel megelőzve azt a terméket, amely hatalmas történelmi előnyben volt az összes többi spot Bitcoin ETF-hez képest.

A GBTC eredetileg zártkörű kibocsátási alapként működött, mielőtt 2015-ben átállt a tőzsdén kívüli piaci (OTC) nyilvános kereskedésére, majd végül idén januárban ETF-é.

A GBTC sokkal magasabb díjat számít fel versenytársaihoz képest – 2%-ot, szemben például a BlackRock által az IBIT jelenlegi 0,25%-os díjával.

BTC ETF fees
Befektetési alapok kezelési díjai | Forrás: Gemini

Az alap csütörtöki publikációja szerint Bitcoinban való részesedése az átváltást követően körülbelül 54%-kal csökkent, kb 619 220 BTC-ről 285 651 BTC-re köszönhetően a fent is látható magas alapkezelési díjnak.

Tekintettel azonban arra, hogy a Bitcoin árfolyama a spot ETF-ek indulása óta egyidejűleg emelkedett, a GBTC által kezelt vagyon USA-dollárban kevésbé csökkent, a január 11-i 28,7 milliárd dollárról 30%-kal 20 milliárd dollárra esett vissza – jelen áron.

A CoinGlass adatai szerint az összes amerikai spot Bitcoin ETF együttes eszközállomámya jelenleg közel 883 000 BTC (63 milliárd dollár), ami a teljes 21 millió bitcoin kínálat 4,2%-a.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

/Cryptonomist/

Megelőzheti a Solana az Ethereumot?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img