Határidős eladói nyomás hátráltatja a bitcoin árfolyam emelkedést?

spot_img

A bitcoin árfolyama viszonylag stabil maradt annak ellenére, hogy az elmúlt három héten jelentős mértékben áramlott tőke a spot Bitcoin ETF-ekbe. Ezek az ETF-ek több ezer BTC-t szippantottak fel a piacról úgy, hogy a bitcoinbányászok napi körülbelül 450 darab BTC-t tudnak előállítani. Ennek a piaci dinamikának elméletileg árfelhajtó hatást kellene produkálnia. 

A CMS Holdings kriptobefektetésekkel foglalkozó cég nemrégiben arról posztolt, hogy véleményük szerint a nagy fedezeti alapok egyszerre vásárolnak spot Bitcoin ETF pozíciókat és határidős szerződéseket, ellensúlyozva ezzel a bitcoin spot árfolyamára gyakorolt hatást.

Az Árutőzsdei Határidős Kereskedési Bizottság (CFTC) kereskedők kötelezettségvállalási jelentése szerint a fedezeti alapok rekord magasra, 18 175 szerződésre növelték a határidős ügyletek értékesítését a CME Bitcoin határidős szerződésekben.

A rövid lejáratú pozíciók megugrása valószínűleg az alapkereskedelemhez kapcsolódik, ahol a fedezeti alapok ETF-eken keresztül vásárolnak bitcoint, amelyek szorosan követik a spot árfolyamot, miközben egyidejűleg határidős szerződéseket is kötnek.

Ez a stratégia lehetővé teszi a fedezeti alapok számára, hogy profitáljanak a határidős és a spot árak közötti árrésből, különösen a határidős szerződések lejáratának közeledtével. Tehát a spot Bitcoin ETF-ekbe történő jelentős tőkebeáramlás ellenére a határidős piaci eladási nyomás ellensúlyozza az ETF-vásárlások által generált esetleges felfelé irányuló árfolyam mozgását.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Euró alapú stabilcoinok: lassú, de folyamatos a növekedés

/cryptobriefing, techcrunch, cmf holding, cftc/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img