Ez történt ma | folytatódik az amerikai spot Bitcoin ETF-ekből a tőkekiáramlás

spot_img

200 millió USD áramlott ki a keddi kereskedési napon az amerikai spot Bitcoin ETF-ekből

A SoSoValue adatai szerint, a tizenegy amerikai spot Bitcoin ETF-ekből kedden 200 millió dollár áramlott ki, ami eddig a legmagasabb érték volt a május 1-jei 580 millió dolláros kiáramlás óta. A bitcoin árfolyama egy rövid időre a 66 200 dollárt is érintette. Ismét a Grayscale ETF-e szenvedte el a legnagyobb mértékű tőkevesztést, 120 millió dollár hagyta el az alapot. Egyik ETF-be sem történt tőkebeáramlás a tegnapi kereskedési napon. 

Ezekbe a területekbe fektet 1 milliárd dollárt a Tether

A Tether Holdings, a világ legnagyobb stablecoinja, az USDT mögött álló vállalat több mint 1 milliárd dollárt tervez befektetni vállalati kockázatkezelő ágazatán keresztül az elkövetkező évben. A Tether Investments, a vállalat befektetési ága jelenleg 15 fős csapattal rendelkezik, akik havonta több száz projektet vizsgálnak meg elsősorban startupokat. Ardoino szerint a csapat fókuszterületei közé tartozik a feltörekvő piacok alternatív pénzügyi infrastruktúrája, a mesterséges intelligencia és a biotechnológia. Az elmúlt két évben a Tether már körülbelül 2 milliárd dollárt fektetett be ezekbe a szektorokba, ezenkívül több mint 1 milliárd dollárt mesterséges intelligenciába és bitcoinbányászatba

Ezeket a kereskedési párokat törli a Binance

A Binance bejelentette, hogy több spot kereskedési párt fog eltávolítani kínálatából. Az alábbi kereskedési párokat 2024. június 14-én 06:00 óráig éred el: ALPAKA/BTC, MDX/BTC, NFP/TUSD, GYORS/BTC, XAI/BNB. A kereskedési párok kivezetése nem befolyásolja az érintett tokenek elérhetőségét a platformon, más kereskedési párokon elérhetőek lesznek. A Binance rendszeresen felülvizsgálja az összes tőzsdén jegyzett spot kereskedési párokat többek között likviditás és kereskedési volumen tekintetében.

Majdnem a felére csökkent egy nap alatt a ZKsync hálózat zárolt értéke

A DeFiLlama adatai szerint a hálózat TVL értéke körülbelül 128 millió dollárra csökkent, miután a tegnapi napon a vállalat bejelentette a ZK token airdrop elosztásának a részleteit. Rengeteg korai felhasználó csalódott a kritériumok kapcsán és elégedetlenségüket fejezték ki a ZK mögött álló csapattal szemben. A legnagyobb felháborodást a tokenek kiosztása keltette, ami a protokoll bizalmának a csökkenéséhez is vezetett. 

A világ legnagyobb bankja szerint az Ethereum a digitális jövő hajtóereje

A világ legnagyobb bankja, a Kínai Ipari és Kereskedelmi Bank (ICBC) a bitcoinra “digitális aranyként“, az ethereumra, pedig “digitális olajként” tekint. Az ICBC szerint „a piaci kereslet vezérli a digitális valuták folyamatos fejlődését. A bitcoin az aranyhoz hasonló szűkösséget tart fenn matematikai konszenzus révén, miközben egyidejűleg megoldja oszthatóságával, hitelességével és hordozhatóságával kapcsolatos kérdéseket. Monetáris tulajdonságai gyengülnek, míg eszköztulajdonságai erősödnek. Az Ethereum technológiája folyamatosan fejlődik a biztonság, a skálázhatóság és a fenntarthatóság szempontjából, technikai alapot biztosítva a digitális jövőhöz“.

Folyamatosan bitcoint vásárol a Metaplanet

A tokiói székhelyű Metaplanet tovább növelte kincstári BTC állományát. Az ázsiai Microstrategy néven is emlegetett vállalat bitcoin állománya 141.07-re nőtt, ami jelenleg körülbelül 9,6 millió dollárt ér. A cég már most 4%-os nem realizált profiton ül az első vásárlás óta. Első alkalommal 97.85 BTC-t, majd 19.87 BTC-t, legutóbb, pedig 23.351 BTC-t vásárolt. A Metaplanet részvényeinek árfolyama ismét 10%-ot ugrott a legújabb bitcoin vásárlás hírére. Azóta, amióta a cég nyilvánosságra hozta bitcoin befektetési stratégiáját a Metaplanet részvények 368%-kal emelkedtek a 19 japán jenes mélypontról a jelenlegi 107 jenre.

 

Donald Trump a bitcoinbányászoknak udvarol

Donald Trump 2024. június 11-én több bitcoinbányász vállalat vezetőjével is találkozott egy vacsora keretében Mar-a-Lago üdülőhelyén, Palm Beach-en, Floridában. A találkozó során biztosította őket arról, hogy ha megnyeri a választásokat a bányászok szószóló bajnoka lesz a Fehér Házban. Érti és szereti a kriptoszektort, valamint kiemelte az energiahálózat stabilizálásában betöltött szerepüket is. A vacsorán a Cleanspark és a Riot Platforms vezetői Matthew Schultz és Jason Les vettek részt. A találkozó után Trump a Truth Social fiókján keresztül üzent: “a bitcoinbányászat lehet az utolsó védelmi vonalunk a CBDC ellen“.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Határidős eladói nyomás hátráltatja a bitcoin árfolyam emelkedést?

/coindesk, cryptobriefing, cryptonomist, cryptopotato, finbold, cryptoglobe/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img