ZKsync: jövő héten airdrop, íme a kritériumok

spot_img

Jövő héten kerül sor minden idők egyik legjobban várt airdropjára. A legnagyobb kriptós befektetési alapok által 450 millió dollárral támogatott ZKsync egy Ethereum Layer 2 hálózat, aminek korai felhasználóit és tesztelőit a teljes ZK készlet 17.5%-ával fogják jutalmazni. A csapat néhány órával ezelőtt ismertette, hogyan fogják végrehajtani a folyamatot.

A jogosultak körét 695 232 walletben határozták meg, ők a jövő héttől (június 17.) kezdve, 2025. január 3-ig igényelhetik az airdrop során megszerzett tokenjeiket.

A jogosultságot egy 2024. március 24. 0:00 (UTC) készített snapshot alapján határozták meg, ami a walletek ZKsync Era és ZKsync Lite hálózatokon végzett tranzakciós történetét is rögzítette.

A megszerezhető airdrop nagyságát egy pontrendszer segítségével határozták meg. Pontokat az alábbi kitételek teljesítésével lehetett szerezni. Aki többet is teljesített, nagyobb airdropra számíthat, aki kevesebbet, az kisebbre.

A pontszerzéshez egy tárcának:

  • legalább 10 ZKsync Era okosszerződésel kellett kapcsolatba kerülnie,
  • likviditást kellett biztosítani DeFi protokollokban,
  • a Zksync Lite-on keresztül legalább egyszer adakoznia kellett a Gitcoinon,
  • legalább 10 különböző ERC20 tokennel kellett kereskednie,
  • Libertas Omnibus NFT-vel kell rendelkeznie,
  • legalább 5 tranzakciót kellett végrehajtania a paymaster segítségével,
  • legalább 3 különböző hónapban kellett használnia a ZKsync Lite-ot az Era mainnet indulása előtt.

Ezen felül még különböző szorzókat is figyelembe vettek az egyes tárcáknak járó airdropok kiszámításakor, amit többek között az Ethereum fő hálózatán mutatott általános wallet aktivitás alapján határoztak meg. Aki egy több éves tárcával rendelkezett, és már más airdroppokból is részesedést szerzett, azt igazi felhasználónak minősítették és ezért nagyobb szorzóval jutalmazták. Aki csak a ZK-t farmolta egy új tárcával, az alacsonyabb értéket kapott.

Azokat a walleteket, akik nem értek el legalább 450 ZK tokent érő pontot, kizárták az airdropból. Akik 100 000-nél több ZK-ra tettek volna szert, a 100 000 feletti részt nem kapják meg. Az így levágott részt arányosan, a kisebb tárcák között fogják szétosztani. Ennek eredményeként a minimális airdrop nagysága 917 ZK token lesz.

Az airdrop 0.5%-át néhány kiemelt kriptós közösség, így a Crypto The Game játék résztvevői, a Degen és a Bonsai airdropokban résztvevő tárcák, valamint a Milady Maker és a Pudgy Penguin NFT-k tulajdonosai fogják megkapni.

A ZK csapata szerint nem volt könnyű dolguk kizárni a botokat, de mindent elkövettek azért, hogy a valódi felhasználókat jutalmazzák.

Az airdrop során kiosztott 17.5%-os ZK készlet mellett további 49.1%-nyi ZK-t fognak még valamilyen ökorendszer ösztönző formájában szétosztani. Ezen kívül még 17.2% jut a fejlesztést támogató befektetőknek, valamint 16.1% a ZK csapat tagjainak. Ez utóbbi két csoport tagjai csak fokozatosan, 2025. júniusa és 2028. júniusa között, kisebb részletekben fogják megkapni a részesedésüket.

A ZK token az indulását követően szinte biztos, hogy azonnal fel fog kerülni az összes nagyobb kripto tőzsdére. Ha valaki biztosra akar menni, ezen az oldalon, a wallet címének megadásával ellenőrizheti, hogy jogosult-e a ZKsync airdropra. A pontos részletek és feltételek szintén a linkelt weblapon olvashatók.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img