Hatalmas növekedésen van túl a Metaplanet részvény árfolyama

spot_img

Bő egy hete kapott szárnyra az a hír, hogy a japán befektetési és tanácsadó cég, a Metaplanet, a Microstrategy mintájára elsődleges tartalék eszközállományként fog tekinteni a bitcoinra. A vállalatot már most úgy emlegetik, mint az “ázsiai Microstrategy-t”, amely szintén elkezdte vásárolni a BTC-t. Jelenleg a Metaplanet kincstári BTC állománya 117.7 darab. 

A bejelentésben azt is részletezte a cég, hogy miért tekintenek úgy a bitcoinra, mint értékálló eszközre, ami egyfajta kritika is volt a magas inflációs környezetre, a gyengélkedő japán jenre és a jelenlegi japán gazdasági modellel szemben. A bejelentés hatására egyfajta eufórikus őrület futott végig a Tokiói Értéktőzsdén a cég részvényeivel kapcsolatban. 

A japán befektetők ugyanis óriási értékben és mennyiségben kezdték el felvásárolni a vállalat részvényeit a bejelentés utáni napokban. Ennek hatására a Metaplanet részvény árfolyama a héten óriásit emelkedett és a legjobban teljesítő japán részvény volt. A gyors növekedés miatt a Tokiói Értéktőzsdének két egymást követő kereskedési napon is le kellett állítania a cég részvényeivel történő kereskedést az érvényben lévő hatályos jogszabályok szerint.

A vállalat piaci kapitalizációja 15,3 milliárd japán jen körül alakult (nagyjából 100 millió dollár) a cikk írásának pillanatában a Yahoo Finance adatai szerint. A cég részvényeinek az árfolyama a csütörtök hajnali órákban érte el a mindenkori csúcsot, 117 jent. Azóta természetesen korrigált az árfolyam, jelenleg 75 jenen kereskednek a cég papírjaival. 

A Metaplanet jelenleg csak a Tokiói Értéktőzsdén érhető el, korlátozva ezzel az amerikai befektetők hozzáférési lehetőségét. Azonban folyamatban van már egy olyan terv is, amely szerint a vállalat részvényeit tokenizálni fogják a Bitcoin Liquid layer 2 hálózatán a STOKR segítségével (ahogyan a Microstrategy esetében is tették). A hírt a STOKR és a Liquid alapítói is megerősítették.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Figyelem! A cikkben található tartalmat ne tekintsd befektetési tanácsadásnak. Mielőtt befektetnél alaposan járd körbe a témát, és csak annyit kockáztass, amennyinek az elvesztése nem okoz anyagi, illetve lelki terhet.

Tartalékeszközként kezeli a bitcoint a japán Metaplanet

/cointelegraph, cryptonews, japantimes.co.jp/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img