Újabb bitcoinbányász beruházást hajtott végre a Tether

spot_img

A tavalyi évben már több mint 800 millió dollárt fektetett be a Tether a kriptohoz kapcsolódó iparágakba, beleértve a közvetlen bitcoin vásárlásokat is. Legnagyobb bányász beruházásként például több száz millió dolláros hitelkeretet biztosított a frankfurti székhelyű Northern Data AG-nek, ezt megelőzően, pedig szeptemberben tetemes mennyiségű részvényt vásárolt fel, a bányászcégben részesedést szerezve ezzel.

Ambiciózus bányászati céljainak megvalósítása érdekében a Tether eddig Uruguayban, Paraguayban és El Salvadorban alakított ki bitcoinbányász telephelyeket. Az előrejelzések szerint mindegyik telephely 40 és 70 megawatt közötti kapacitással fog működni. A Tether bányászati tevékenysége 2023 végére 120 megawatt (MW) körül alakult. A cég 2025 végére a 450 MW-ot célozta meg, miután mintegy 150 millió dollárt fordított közvetlen bányászati beruházásokba 2023-ban. 

A Tether műszaki igazgatója, Paolo Ardoino úgy nyilatkozott a Bloomberg-nek 2023 végén, hogy a következő hat hónapban további mintegy 500 millió dollárt kíván befektetni bányászati létesítmények építésébe és jelenleg is működő bitcoinbányász vállalatokba történő tulajdoni hányad megszerzésébe. A grandiózus bányászterv részeként legutóbb 100 millió dollárt fektetett be a Bitdeerbe, az egykori Bitmain vezér Jihan Wo bányászcégébe

A Bitdeer múlt héten pénteken jelentette be, hogy 18,6 millió darab törzsrészvényére kötött jegyzési megállapodást a Tetherrel, amelyhez további 50 millió dollárig terjedő vásárlási opció társul. A törzsrészvények a következő 12 hónapon belül hívhatóak le. A bevételt a Bitdeer adatközpont bővítésre és saját fejlesztésű bányászhardverének finanszírozására fogja fordítani.

Kapcsolódó cikkek:

A szigorú norvég törvények ellenére a bányász az év elején vásárolta meg annak a földterületnek a tulajdonjogát, amit eddig bérelt és amelyen létrehozta bányásztelephelyét. Mindemellett az év elején mutatta be saját fejlesztésű SEAL01 bitcoin ASIC chipjét és a teljes SEALMiner bányászrendszer fejlesztését.

Áprilisban a Bitdeer 22,3 EH/s vállalati hashráta kapacitással rendelkezett, amelyből 8,4 EH/s saját részre történő bányászatra és 13,9 EH/s-t hosting szolgáltatásnak tartott fenn 895 megawatt (MW) összteljesítményű kapacitással. Vállalati hashráta kapacitás alapján 2024 májusában a tíz legnagyobb tőzsdén jegyzett bitcoinbányász vállalat között tartották számon.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Újabb bitcoinbányász óriás születhet

/theminermag, bitdeer, tether/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img