IO.NET: a videokártyák internete

spot_img

Elindult a következő Binance Launchpool, amiben ezúttal az IO.NET tokent lehet megszerezni.

Az IO.NET egy decentralizált GPU hálózat, aminek célja a számítási kapacitások olcsóbbá és könnyebben hozzáférhetővé tétele. Az IO.NET különböző forrásokból, például adatközpontokból, kriptobányászoktól, magánfelhasználóktól vagy épp olyan projektektől gyűjti össze a videokártya erőforrásokat, mint a Filecoin és a Render, amiért a “videoártyák internetének” is nevezik.

A mesterséges intelligenciák és más fejlett technológiák terjedése miatt a korábbi sokszorosára növekedett az igény az interneten keresztül, “felhőből” bérelhető számítási kapacitások iránt. Ezeket ma olyan óriások elégítik ki, mint az Amazon, a Microsoft és a Google. Az általuk biztosított számítási kapacitás azonban drága.

Azáltal, hogy a GPU-kat különböző entitásoktól szerzi be, az IO.NET képes akár 90%-kal csökkenteni ezeket a költségeket. Ezt úgy éri el, hogy az IO.NET nem üzemeltet hatalmas szerverparkokat, hanem a világszerte az éppen kihasználatlan erőforrások értékesítésére és bérlésére kínál lehetőséget.Az IO.NET által használt technológia képes “klasztereket” létrehozni, melyekben több száz vagy akár ezer, a világ különböző pontjain működő GPU-t kombinálhatnak, hogy egyetlen  szuperszámítógépként működjenek.

A projekt különféle GPU-kat és processzorokat kínál bérlésre, beleértve az NVIDIA és az AMD videokártyáit, valamint az Intel, az AMD, vagy épp az Apple M2 chipjet.

Az IO.NET együttműködik az AI/DePIN iparág vezető szereplőivel, mint például a már említett Filecoinnal, és Render Networkkel is, ami lehetővé teszi felhasználóinak, hogy különböző mesterséges intelligenciát igénylő alkalmazásokat fejlesszenek, tanítsanak és telepítsenek egy decentralizált felhőbe.

Az IO.NET az IO tokenekkel jutalmazza azokat a felhasználókat, akik megosztják a GPU erőforrásaikat, még akkor is, ha azok éppen kihasználatlan (idle) állapotban vannak. Ezek a jutalmak a folyamatos rendelkezésre állás idejével arányosan emelkednek. az IO emellett egy staking programmal is rendelkezik, ami a tokenek letétbehelyezéséért garantál hozamot.

Az IO token fontos szerepet tölt be az IO.NET működésében, ugyanis ez a platform fizetőeszköze. A GPU erőforrások bérléséhez IO tokeneket kell vásárolni, a projekt pedig hosszútávon az ebből származó bevételeiből tervezi jutalmazni a videokártyás erőforrásokat biztosító partnereit és a stakereket.

Röviden: az IO.NET egy valós számítástechnikai problémára próbál megoldást nyújtani, ami jelentős költségmegtakarítást biztosíthat az általuk célzott ügyfélkörnek.

Az IO.NET tokenek megszerzésére az 55. Binance Launchpool program keretében van lehetőség június  7. – 11. között. A részvételhez BNB vagy FDUSD stakelésére van szükség.

Az IO token kereskedése a Binance-en június 11-én indul.

  • Maximális IO készlet: 800 000 000
  • A token áprilisi indulásakor (Genesis) biztosított készlet: 500 000 000
  • A Binance Launchpoolban kiosztott mennyiség: 20 000 000 (a Genesis 4%-a)
  • A szabad piacon kereskedhető készlet: 95 000 000 (a Genesis 19%-a)

A projekt korábban két részletben, összesen 40 millió dolláros tőkebefektetői támogatást kapott. A tőkebevonások során az IO.NET egymilliárd dolláros piaci kapitalizációs értékre becsülte fel magát.

A teljes IO készlet feloldásának ütemterve

A Binance Launchpool egy olyan szolgáltatás, ahol a Binance felhasználók BNB tokenek vagy FDUSD letétbe helyezésével vehetnek részt airdrop kampányokban. A részvételnek nincs minimuma, bármennyi BNB vagy FDUSD tokennel lehet csatlakozni a Launchpool airdrop programhoz. BNB-vel jobban megéri, mert az airdrop 85%-át a BNB stakerek között fogják szétosztani.

A staking során a tőzsde rendszere óránként készít egy felvételt a letétben tartott BNB tokenekről, majd a program végén (június 11. 14:00) az összes felhasználó eredményeit figyelembevéve rangsorol és kiosztja az airdropból járó részesedést. A stakingbe bármikor be- és ki lehet lépni, de a maximális profit érdekében érdemes folyamatosan benne maradni.

A megszerzett tokenekkel a június 11-i listázás után már lehet is kereskedni, akár el is lehet őket adni.

A Launchpoolban való részvételhez szükséges BNB tokenek megvásárlására ezen az oldalon van lehetőség. Ha megvan a BNB, az IO.NETLaunchpool oldalán, a sárga Stake gombra klikkelve lehet azt letétbe helyezni.

További részletek az IO.NET Launchpool hivatalos kiírásában és a Launchpool oldalán.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img