Ez történt ma | az USA fellebbviteli bírósága szerint a SEC túllépte hatáskörét

spot_img

A tegnapi napon közel fél milliárd dollár áramlott a spot Bitcoin ETF-ekbe

Az amerikai spot Bitcoin ETF-ekbe június 5-én 488,1 millió dollár tőke érkezett a Farside adatai szerint. A Fidelity kriptos termékébe (FBTC) áramlott a legtöbb tőke 220,6 millió dollár, majd a BlackRock iShares Bitcoin Trust-ba (IBIT) 155,4 millió dollár és még a Grayscale Bitcoin Trustnak is jutott (GBTC) 14,6 millió dollár. Az erős beáramlás ellenére a Google Trends adatai azt mutatják, hogy 2021-hez képest alig van olyan amerikai, aki rákeresett volna a bitcoin, a Bitcoin ETF szavakra, vagy ezeknek a kriptos termékeknek az árfolyamára. 

Kriptoelemzők szerint a kriptos YouTube csatornák nézettsége is jelentősen csökkent 2021-hez képest. Ha úgy nézzük ez egy bullish jele annak, hogy a kiskereskedők és a lakossági befektetők még nem érkeztek meg a piacra. “Nincs olyan mutató a világon, amely jobban összefoglalná a piac jelenlegi állapotát, mint a kriptos YoutTube csatornák nézettsége.

Újabb stabilcoint dobott piacra a Paxos

Az egyik legnagyobb stabilcoin kibocsátó, a Paxos új stabil érmét dobott piacra Lift Dollar (USDL) néven az Egyesült Arab Emírségekben működő leányvállalatán, a Paxos Internationalen keresztül. Az amerikai dollárhoz kötött USDL körülbelül 5%-os fix hozamot kínál, összhangban az amerikai kincstári kötvények hozamával. A szerdán bejelentett USDL-t Abu Dhabi Pénzügyi Szolgáltatások Szabályozó Hatósága szabályozza, biztosítva a szigorú felügyeletet. Az USDL először Argentínában lesz elérhető a Ripio, a Buenbit és a TiendaCrypto kriptoplatformokon keresztül.

Túllépte hatáskörét a SEC

Az Egyesült Államok fellebbviteli bírósága szerint a SEC túllépte kongresszusi hatáskörét és hatályon kívül helyezte az Értékpapír- és Tőzsdebizottság arra vonatkozó szabályát, miszerint kényszeríti a fedezeti alapokat és a magántőke társaságokat, hogy legyenek átláthatóbbak díjaik és kiadásaik kapcsán. A fellebbviteli bíróság három bíróból álló tanácsa június 5-én egyhangúlag döntött a SEC ellen. A kriptos cégek elleni perekben a SEC azzal érvelt, hogy a legtöbb kriptovaluta hatáskörébe tartozó értékpapír, amit a Howey-teszt segítségével határozott meg a legtöbb esetben. A kriptos cégek azzal vágtak vissza, hogy a SEC-nek nincs felhatalmazása a kongresszustól a kriptovaluták szabályozására. 

Részlet a fellebbviteli bíróság döntéséből

A bitcoin bálnák továbbra is vásárolnak

Az IntoTheBlock platform adatai szerint a bitcoin bálnák március közepe óta növelik BTC darabszámukat. Ebben az esetben azokra a Bitcoin címekre utalnak, amelyek egyenlegén több mint 1000 BTC van. Ahogy a lenti grafikon is mutatja, a bitcoin bálnák egyenlege folyamatosan nőtt az elmúlt hónapokban. Az adatok szerint a bitcoin bálnák a teljes BTC kínálat több mint 40%-át birtokolják.

Ismét figyelmeztette a SEC elnöke a kriptotőzsdéket

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottságának (SEC) elnöke, Gary Gensler figyelmeztette a kriptotőzsdéket, hogy a befektetőknek szóló közzétételek nem védik meg őket a szabályozási végrehajtásoktól. Gensler szerdán egy CNBC interjúban hangsúlyozta azt, hogy a különböző közzétételek önmagukban nem megfelelőek és elegendőek, ha mellette a kriptotőzsdék olyan tevékenységeket folytatnak, amelyek piaci manipulációhoz, vagy félrevezető információk terjesztéséhez köthetőek, amivel befolyásolni tudják a befektetési döntéseket. 

  

Tovább növelte a részesedését a Riot a Bitfarms-ban

Észak-Amerika egyik legnagyobb bányásza, a Riot Platforms tovább növelte részesedését a Bitfarms-ban. A Riot nagyjából 1,5 millió Bitfarms részvényt vásárolt, részvényenként 2,45 dolláros áron a szerdai kereskedési napon a Reuters jelentése szerint. A tegnapi bevásárlással a Riot jelenleg a Bitfarms részvényeinek mintegy 11,63%-át birtokolja és ezzel a legnagyobb tulajdonosává is vált. A múlt hónapban a Bitfarms elutasította a Riot közel 1 milliárd dolláros felvásárlási javaslatát. Az ügylet, amelynek értelmében a Riot megvásárolta volna a Bitfarms összes forgalomban lévő részvényét, az egyik legnagyobb, tőzsdén jegyzett bitcoinbányász cég létrehozását célozta volna meg.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Az egykori kriptokirálynőt valószínűleg saját testőre gyilkolhatta meg

/coincu, benzinga, bitcoinist, forkast.news, cointelegraph/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img