Újabb bitcoinbányász óriás születhet

spot_img

A hét egyik legfontosabb bányász híre az, hogy a Riot Platforms a Bitfarms felvásárlását tervezi. Ha az üzlet létrejön, akkor egy újabb óriás bitcoinbányász konglomerátumot hozhatnak létre. 

Az egyik legnagyobb észak-amerikai bitcoinbányász, a Riot ajánlata a Bitfarms összes részvényének a megvásárlása volt 2,3 dolláros árfolyamon, ami 950 millió dolláros vételárat eredményezett volna. A Riot egyébként már így is a Bitfarms többségi tulajdonosa, közel 10%-os részesedést szerzett a bányászcégben, amivel a legnagyobb részvényesnek számít. 

A TheminerMag által közzétett alábbi diagram is jól mutatja, a Riot és a Bitfarms együttesen 676 BTC-t bányásztak ki áprilisban, így a Marathon, a Core Scientific és a CleanSpark után a negyedik legnagyobb bitcoinbányászok lennének együtt.

A Bitfarms az ajánlattételt követően kijelentette, hogy a Riot által ajánlott felvásárlási ár “jelentősen alulértékeli” pozíciójukat. A Bitfarms részvények árfolyama csütörtökön piac nyitást követően, a cikk írásának pillanatában 2,25 dolláron állt, ami minimálisan ugyan, de alacsonyabb a Riot ajánlatánál. 

Bitcoint bányászni a legnagyobbként

A Riot Platforms által tervezett Bitfarms felvásárlás célja a világ legnagyobb bitcoinbányász ​​vállalatának a létrehozása, amely akár 1,5 GW összteljesítményt és 52 EH/s vállalati hashráta kapacitást is jelentene év végére. Az összeolvadással az Egyesült Államokban, Kanadában, Paraguayban és Argentínában összesen 15 telephellyel működne a bányász.

Ezenkívül a Riot Platforms erős pénzügyi helyzetben van, több mint 700 millió dollár készpénzzel és minimális adóssággal, valamint 2024. április 30-án 8872 tehermentes bitcoinnal rendelkezik vállalati kincstárában. 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Ez történt ma | megjelent az első spot Ethereum ETF ticker az értékpapírlistán

/coindesk, theminermag, riot/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img