Ez történt ma | továbbra is nemet mond a Vanguard a kriptos befektetési eszközökre

spot_img

Pálfordulás Joe Biden újraválasztási kampányában

A jelenlegi elnök és az amerikai kormány kriptovalutákhoz való hozzáállása egy csapásra megváltozott az elnökválasztási kampány ezen szakaszában. Hirtelen fontos lett a Biden éra számára a “” kriptopolitika és felismerték azt a lehetőséget, amely kihathat az elnökválasztási verseny eredményére. Nem mindegy milyen álláspontot képviselnek, hiszen az ellenfél, Donald Trump már ezzel kampányol egy jó ideje

Érdekes módon Biden hangnemváltása nem sokban különbözik Trumpétól. Trump sem volt mindig kriptopárti. 2021-ig, a volt elnök nagyon veszélyes dolognak tartotta a kriptovalutákat. A Biden kampány hirtelen fordulatát sokan jól fogadták a kriptoszektorban, de a szkepticizmus továbbra is megmaradt mind a két elnökjelölttel szemben. Több iparági szakértő is úgy véli, hogy ez a fajta színjáték szimplán politikai, és nem feltétlenül képviseli pontosan a jelöltek valódi meggyőződését.

Véget vetett a török hatóság a Smart Trade Coin féle csalási sorozatnak

Törökországban, Ankara és további 21 tartományban razziát tartottak a török hatóságok. A CYBERGÖZ-42 műveletre keresztelt rajtaütés a Biztonsági Főigazgatóság számítástechnikai bűnözés elleni főosztályának koordinálásával történt, amit a török belügyminiszter is megerősített X fiókján történt bejegyzésében. A szervezett rajtaütést olyan személyek ellen hajtották végre, akik a török jogszabályok szerint minősített csalás bűncselekményét követték el a Smart Trade Coin nevű kriptovaluta platformon keresztül. “Magas nyereség nulla kockázattal” ígéretével tettek szert 1 milliárd dollár illegális nyereségre az elkövetők. 127 személyt tartóztattak le a rendőrök, akiket nemzetközi csalássorozattal is vádolnak. 

Sokaknak hazánkban is ismerős lehet a csodarecept: a “Ponzi-chain” rendszer ajánlása során automatikus eladás-vétel tranzakciókat végrehajtó bot (robot) alkalmazást kínáltak az elkövetők és a már meglévő felhasználóknak nyereséget ígértek, ha új felhasználókat hoznak a rendszerbe. A rajtaütés során 177 ingatlant és 61 ingó vagyontárgyat foglaltak le 1 milliárd dollár értékben, 1 engedély nélküli fegyvert, 1 vaktöltényes fegyvert és számos digitális anyagot. Itthon jelenleg a Samandriel-Group elnevezésű ponzi ellen folyik az eljárás, amelynek szintén több száz károsultja lehet.

A PayPal USD alapú stabilcoinja elérhető a Solana hálózatán

A Consensus 2024 konferencián a PayPal bejelentette, hogy a PayPal USD (PYUSD) mostantól elérhető lesz a Solana blokkláncon, ami gyorsabbá és olcsóbbá teszi a PayPal stabilcoin használatát. Az Artemis blokklánc elemző platform adatai szerint a stabilcoin átutalások során leggyakrabban használt blokklánc a Solana lett. A PayPal többek között ezért is választhatta a Solana-t, valamint az olcsó tranzakciós díjak miatt. 

A PayPal USD-t a Paxos Trust Company bocsátja ki, amely egy vagyonkezelő társaság is egyben. A Paxos és termékei a New York-i Állami Pénzügyi Szolgáltatások Minisztériuma szabályozási felügyelete alá tartoznak. A PayPal USD tartalékait teljes mértékben USD betétek, amerikai kincstárjegyek és ehhez hasonló készpénz-egyenértékű eszközök fedezik. A PayPal USD-t a PayPal és a Venmo rendszerén keresztül 1,00 USD/PayPal USD árfolyamon lehet adni/venni. A PayPal USD kibocsátását és letétkezelését a Paxos Trust Company végzi.

Továbbra is nemet mond a Vanguard a spot Bitcoin ETF-re és spot Ethereum ETF-re

A Vanguard számára az olyan kriptoeszközök, mint a bitcoin és az ethereum, “inkább spekulációnak számítanak, mint befektetésnek”, ezért ezek a spekulatív eszközök nem férnek meg az alap befektetési filozófiájába. A Vanguard a folyamatos ügyfélnyomás ellenére is folyamatosan nemet mond a spot Bitcoin ETF-ekre, ahogyan a spot Ethereum ETF-ek esetében is tenni fogja.

Május elején a Vanguard Salim Ramjit nevezte ki következő vezérigazgatójának, aki korábban a BlackRock ETF-ek felelős vezetője volt. Ramji érkezésével olyan spekulációk is napvilágot láttak, hogy az új vezérigazgató érkezésével felülvizsgálhatja a befektető óriás eddigi álláspontját a kriptos befektetési termékekkel kapcsolatban. Ramji azonban világossá tette, hogy a vállalat továbbra sem hajlandó spot Bitcoin ETF-eket kínálni bróker platformján. 

Két éves csúcson a stabilcoinok kapitalizációja

A CCData adatai szerint, nyolc egymást követő hónapnyi emelkedés után a stabil érmék piaci kapitalizációja 24 havi csúcsra, 161 milliárd dollárra emelkedett idén májusban. A stabilcoinok piaci dominanciája azonban 6,07%-ra csökkent a márciusi 7%-ról. A tíz legjobb stabil érme közül az Ethena USDe piaci kapitalizációja immár ötödik hónapja emelkedik, ami jelenleg 2,61 milliárd dollár. A CCData ezt a növekedést annak tulajdonítja, hogy a Bybit-en állandó kereskedési fedezeteként szélesebb körben használják. 

Piaci kapitalizáció szerint a legnagyobb stabilcoin továbbra is az USDT 111 milliárd dollárral. A jelentés kitér az USDC folyamatos növekedésére is, amely hatodik egymást követő hónapban 32,6 milliárd dollárra emelkedett májusban. A stabilcoinok piaci kapitalizációjának növekedése ellenére a stabilcoinok kereskedési volumene a központosított tőzsdéken havi mélypontra, 829 milliárd dollárra esett májusban. Összességében a CCData jelentése arra a következtetésre jut, hogy a stabil érmék teljes piaci kapitalizációja mostanra állt helyre a Terra Luna ökoszisztéma összeomlása óta.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Figyelem! A cikkben található tartalmat ne tekintsd befektetési tanácsadásnak. Mielőtt befektetnél alaposan járd körbe a témát, és csak annyit kockáztass, amennyinek az elvesztése nem okoz anyagi, illetve lelki terhet.

Biztonságot és egyszerűséget ígér a Mastercard most induló kripto tranzakciós rendszere

/coinspeaker, bitcoinsistemi, cryptobriefing, daily hodl,

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img