Biztonságot és egyszerűséget ígér a Mastercard most induló kripto tranzakciós rendszere

spot_img

A Mastercard több országban is megkezdte a kripto tőzsdék és tárcák közötti tranzakciókat segítő programjának bevezetését.

A Mastercard Crypto Credentials több biztonsági funkciót integrálva segítené a felhasználókat és a törvényeknek való megfelelést. Az ennek keretében végzett utalások során például nem a hosszú és bonyolult blokklánc címekre, hanem a fogadók saját neveire lehet elküldeni a tranzakciókat, melyek végrehajtása előtt a küldők értesítést is kapnak arról, hogy a fogadó fél tárcája támogatja-e az adott blokkláncot és kriptovalutát, minimalizálva a hibás tranzakciók lehetőségét.

A hálózat biztosítja az úgynevezett Travel Rule-nak való megfelelést is, ami egy hamarosan világszerte kötelezően bevezetésre kerülő szabvány lesz a digitális pénzügyi eszközökkel elkövetett pénzmosás és egyéb illegális tevékenységek felszámolására.

A Mastercard szerint programjuk bármilyen elektronikus tranzakciót képes támogatni, így nem csak kriptopénzek, hanem NFT-k, jegyek vagy bármilyen más elektronikus eszköz tulajdonjogának átruházására is alkalmas lesz.

A Mastercard ezen a héten több kripto tőzsdével együttműködve kezdte meg a szolgáltatás bevezetését, aminek keretében egyes dél-amerikai és európai térségekben, így Argentínában, Brazíliában, Chilében, Franciaországban, Guatemalában, Mexikóban, Panamában, Paraguayban, Peruban, Portugáliában, Spanyolországban, Svájcban és Uruguayban van már lehetőség határokon átnyúló és belföldi átutalásokat végrehajtani a Mastercard kriptókat támogató rendszerével.

A programot első körben integráló tőzsdék és tárcák: Bit2Me, Lirium, Mercado Bitcoin, Foxbit és Lulubit.

A Mastercard a következő hónapokban folyamatosan szeretné bővíteni a résztvevő tőzsdék és egyéb szolgáltatók körét és még idén elérni a 7 millió aktív felhasználót.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Naponta 1 ethereumot nyerhet, aki kitalálja mennyi lesz az ETH másnap délelőtti árfolyama

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img