Bitcoin alapú kincstári stratégiát vezetett be a Semler Scientific

spot_img

A Metaplanet után a Semler Scientific (SMLR) is nyilvánosságra hozta, hogy a vállalat igazgatótanácsának jóváhagyásával elsődleges kincstári tartalékként tekint a bitcoinra. 

Az úttörő egészségügyi technológiai termékek és szolgáltatások fejlesztésével és forgalmazásával foglalkozó vállalat, a Microstrategy és a japán Metaplanet mintájára teljesen átvette a vállalati bitcoin szabványt, aminek értelmében a bitcoinra, mint elsődleges értéktároló eszközként tekint.

Ennek bevezetése érdekében, a rendelkezésére álló felesleges készpénz és pénzeszköz egyenértékű tartalékából 581 darab bitcoint vásárolt, közel 40 millió dollár értékben, ami körülbelül 68 850 dolláros átlagárra utal. A vállalat az első negyedéves jelentése szerint 62,9 millió dollár készpénzzel és pénzeszköz-egyenértékű eszközökkel rendelkezett, bevétele 15,9 millió dollár volt és a piaci kapitalizációja 204 millió dollár. 

“A bitcoin jelenleg egy jelentős eszközosztály, több mint 1 billió dollár piaci értékkel. Úgy véljük, egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik, mint egy szűkös és véges eszköz, amely ésszerű inflációs fedezetként és biztonságos menedékként szolgálhat a globális instabilitás közepette. Úgy gondoljuk, hogy előnyösebb az arannyal szemben. A bitcoin nagyobb hozamot képes generálni, mivel egyre nagyobb elfogadást nyer digitális aranyként” – mondta Eric Semler, a vállalat elnöke. 

A Semler Scientific igazgatótanácsa és felső vezetése úgy nyilatkozott, hogy alaposan átgondolták a felesleges készpénz tartalék különféle felhasználási eseteit, és arra a következtetésre jutottak, hogy a bitcoin tartása a legjobb stratégiai megoldás a vállalat számára. A hír bejelentését követően a cég részvényeinek az árfolyama bő 20%-ot ugrott.

Ismét bitcoint vásárol a Metaplanet

Eközben a Metaplanet legutolsó igazgatótanácsi ülésén a vállalat, további 250 millió japán jen, jelenleg 1,6 millió USD értékű bitcoin vásárlásáról döntött. Jelenlegi bitcoin árfolyamon számolva ez az összeg további 23.5 BTC-nek felel meg, amit a 117.7 darabos bitcoin kincstárhoz hozzá tudnak majd adni.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Figyelem! A cikkben található tartalmat ne tekintsd befektetési tanácsadásnak. Mielőtt befektetnél alaposan járd körbe a témát, és csak annyit kockáztass, amennyinek az elvesztése nem okoz anyagi, illetve lelki terhet.

Hatalmas növekedésen van túl a Metaplanet részvény árfolyama

/semler scientific, bitcoin magazine, coindesk/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img