Új királya van a spot Bitcoin ETF-eknek

spot_img

Megtörtént a trónfosztás a tegnapi, keddi kereskedési napon, ugyanis a BlackRock spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alapja (IBIT) lett a legnagyobb ilyen jellegű termék a piacon. 

A BlackRock iShares Bitcoin Trust alapjába 2024. május 28-án 102,5 millió dollár értékű tőke áramlott, míg a Grayscale Bitcoin Trust-ból (GBTC) 105 millió dollár áramlott ki, a Farside adatai szerint. 

A HODL15Capital és a BitcoinStrategyPlatform.com adatai szerint, jelenleg az IBIT 288 668, míg a GBTC 287 453 bitcoinnal rendelkezik. A Grayscale féle ETF januárban történt jóváhagyáskor még 620 000 BTC-t birtokolt.

A BitcoinStrategyPlatform.com statisztikája az amerikai spot Bitcoin ETF-ekben tartott bitcoin mennyiségről

A Bloomberg május 29-i saját adataira hivatkozó jelentése szerint kedden az alap 19,68 milliárd dollárnyi, míg a Grayscale 19,65 milliárd dollárnyi bitcoint birtokolt. A harmadik legnagyobb spot Bitcoin ETF-ben, a Fidelity termékében 11,1 milliárd dollár halmozódott fel eddig. (A kérdés itt is már csak az, hogy mikor veheti át a Grayscale-től a második helyet.)

A Grayscale és a BlackRock spot Bitcoin ETF bitcoin állományának a változása a jóváhagyást követően napjainkig (forrás: HODL15Capital)

A közelmúltban benyújtott szabályozói bejelentésekből az is kiderült, hogy a BlackRock kötvényközpontú alapjai az első negyedévben a cég saját spot Bitcoin (ETF) részvényeit is vásárolták.

A BlackRock Strategic Income Opportunities Fund (BSIIX) 3,56 millió dollár értékű iShares Bitcoin Trust (IBIT) részvényt vásárolt fel, míg a Strategic Global Bond Fund (MAWIX) 485 000 dolláros vásárlást hajtott végre a bejelentések szerint.

A spot Bitcoin ETF-ekben tartott bitcoin mennyiség (forrás: HODL15Capital)

Világszerte a spot Bitcoin ETF-ekben jelenleg 1 002 343 bitcoint tartanak több mint 69 milliárd dollár értékben, ami a forgalomban lévő bitcoin kínálat közel 5,10%-ának felel meg a HODL15Capital adatai szerint.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

A Bitcoin felezés és annak hatása a hashrátára és a bányászok költségszerkezetére – 1. rész

/cointelegraph, coindesk, farside/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img