Ez történt ma | megjelent az első spot Ethereum ETF ticker az értékpapírlistán

spot_img

Trump választási kampányát már kriptoval is lehet támogatni

Donald Trump volt amerikai elnök kedden elindított egy kriptos adománygyűjtő oldalt, hogy aki szeretné támogatni a választási kampányát, azt már kriptovaluta adományokkal is megteheti. Az adományozók bitcoinnal, ethereummal, XRP-vel, dogecoinnal és a shiba inuval tudnak hozzájárulni az amerikai elnökjelölt sikereihez. A kriptovaluta adományoldal bejelentését a kampány hivatalos sajtóközleményén ismertették. A kriptos kampány létrehozásában David Bailey, a Bitcoin Magazine vezérigazgatója is tevékenyen részt vett. Egy X bejegyzésében közölte, hogy együttműködik Donald Trump kampánystábjával, a kripto elfogadás terén.

Napvilágot látott az első hivatalos spot Ethereum ETF ticker

ETHV tickerrel megjelent a DTCC értékpapírlistáján a VanEck spot Ethereum ETF-e. A DTCC tőzsdei listán való szereplés kulcsfontosságúak a spot Etherum ETF-ek számára, azonban nem garantálja még az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottságának (SEC) a jóváhagyását. Valószínűleg a VanEck spot Ethereum ETF-e lesz az első, amelyről dönteni fog hamarosan a SEC. A VanEck 2023 szeptemberében nyújtott be spot Ethereum ETF kérelmet sok más iparági szereplővel, köztük a BlackRock-al, az ARK Invest-el és a Fidelity-vel.

Ismét lendületben a BlackRock spot Bitcoin ETF-e

A BlackRock spot Bitcoin ETF-be (IBIT) május 21-én, kedden 290 millió dollár áramlott be, több mint amennyit az ETF alap az elmúlt 21 kereskedési napon összesen produkált a Farside adatai szerint. Az összes spot Bitcoin ETF-be történő tőkebeáramlás, pedig 305,7 millió dollár volt azon a napon. A BlackRock ETF alapja az indulása óta, a termék hivatalos honlapja szerint, összesen 19 milliárd dollár kezelt vagyonnal rendelkezik. Gyakorlatilag egy hajszál választja el attól, hogy átvegye a vezetést a Grayscale féle spot Bitcoin ETF-től, amelyben több mint 20 milliárd dollár kezelt vagyon áll. 

Az ingatlanszektor pénzügyi ágazatának tokenizálására készül a Chainlink

A hagyományos pénzügyi alapadatok digitalizálásának pilot programja után a Chainlink az ingatlanszektor felé fordul. A Chainlink szerint a valós eszközök piacának (RWA) a globális értéke 867 billió dollárt körül mozog. A tokenizálás növelné a pénz sebességét, és digitálisan kereskedhetővé tenné az illikvid eszközöket, például az ingatlanokat. Az ingatlanszektor különösen híres rossz likviditásáról és a tranzakciók lassúságáról. A valós vagyonelemek blokkláncon történő digitalizálásával a Chainlink valós idejű árfolyamaival és a CCIP interoperabilitási protokoll támogatásával, lehetőség nyílna az ingatlanszektor pénzügyi ágazatának a tokenizálása is, amelyek ráadásul elérhetőek lennének a legtöbb blokkláncon. A kezdeti lépéseket a hongkongi székhelyű pénzügyi szolgáltató intézménnyel az Arta TechFinnel közösen dolgozták ki.

A Deutsche Bank is csatlakozik a szingapúri eszköztokenizációs projekthez.

A Deutsche Bank nemrégiben jelentette be, hogy csatlakozik a szingapúri monetáris hatóság (MAS) eszköztokenizációval foglalkozó Project Guardian programhoz. A 2022-ben elindított Project Guardian célja, hogy elősegítse az együttműködést a MAS és a kulcsfontosságú pénzügyi piaci szereplők között, a nagykereskedelmi finanszírozási piacokon a valós eszközök tokenizálására és a decentralizált finanszírozási (DeFi) alkalmazásokra fókuszálva. A Deutsche Bank az együttműködés részeként értékelni fog egy a projekttel kapcsolatos nyílt architektúrát és interoperábilis blokklánc platformot a tokenizált és digitális alapok kezelésének szemszögéből.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Figyelem! A cikkben található tartalmat ne tekintsd befektetési tanácsadásnak. Mielőtt befektetnél alaposan járd körbe a témát, és csak annyit kockáztass, amennyinek az elvesztése nem okoz anyagi, illetve lelki terhet.

Arany és olaj kereskedési párokkal újít a Coinbase

/cryptobriefing, bitcoinist, cryptonews, cointelegraph, cryptonomist/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img