ZkSync: június 13-án jöhet a várva várt airdrop

spot_img

A ZkSync és a LayerZero voltak az elmúlt évek legtöbbek által farmolt airdropjai, köszönhetően annak, hogy mind a két projekt több száz millió dolláros befektetői támogatásban részesült. Hogy ebből mennyit kapnak a korai felhasználók, heteken belül kiderülhet, a jelek szerint ugyanis mind a két csapat júniusban tervezi végrehajtani az osztogatást.

Belső források szerint a ZkSync ezen a héten tervezi lebonyolítani azt a tokengeneráló eseményt, melynek során létrehozzák az Ethereum láncon futó L2 hálózat saját kripto pénzét. A teljes készlet nagysága valószínűleg 21 milliárd token lesz, amit 1 hónapon belül, a tervek szerint június 13-án oszthatnak majd ki az airdropra jogosultak között.

Hogy pontosan kik és milyen feltételek alapján kerülhetnek bele ebbe a körbe, egyelőre nem ismert, mint ahogy az sem, hogy mikor készül(t) el az ezt igazoló snapshot.

Az airdrop várható érkezése miatt 1 nap alatt 15 millióról 60 millió dollárra ugrott a ZkSyncre utalt kriptók értéke. Sokan még az utolsó pillanatban is megpróbálnak részesedést szerezni a várható jutalomból.

A csapat a ZK rövidítéssel szeretné kibocsátani a kriptopénzét, de azt egy másik projekt, a Polyhedra korábban már lefoglalta. Ez gondokat okozhat, ugyanakkor a Polyhedra a Binance-en még nem lett bevezetve, így lehet, hogy a ZkSync is ugyanezen a néven fog piacra lépni.

Az viszont biztosra vehető, hogy az összes nagyobb kripto tőzsdén azonnal kereskedhető lesz a projekt tokenje.

Vitalik Buterin, az Ethereum alapítója szerint 10 év múlva a ZkSync által is használt Zero-Knowledge Proof eljárás lesz a blokkláncokon alkalmazott legelterjedtebb technológia. Ez az információk felfedése nélkül képes igazolni egy állítás valódiságát, ami lehetővé teszi, hogy sokkal kevesebb tranzakciós adatot kelljen továbbítani egy utalás hitelesítéséhez ezzel jelentősen olcsóbbá, gyorsabbá és a fokozott adatvédelem miatt biztonságosabbá is teszi a hálózat működését.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img