Arany és olaj kereskedési párokkal újít a Coinbase

spot_img

A legnagyobb amerikai kripto tőzsde bejelentette, hogy arany és olaj kereskedési párokkal bővíti kínálatát. A Coinbase határidős felületén június 3-tól lesznek elérhetők az 1 troy uncia (31g) arany (GLD) és 10 hordó olaj (NOL) értékét lekövető szerződések.

A CFTC által szabályozott határidős platform nemrégiben indult el és eddig Bitcoin, Ethereum, Litecoin és Dogecoin kereskedését tette lehetővé. Ezekhez csatlakoznak a most bejelentett hagyományos kereskedési párok.

A Coinbase célja, hogy lehetőséget biztosítson a kripto pozíciók hagyományos gazdasági eszközökkel való balanszálására, ezért a jövőben más tőzsdei termékeket is bevezethetnek.

Az arany 3 évnyi oldalazás után döntötte meg korábbi rekord árfolyamát és azóta is folyamatosan emelkedik.

A Coinbase határidős piacai csak néhány hónapja üzemelnek, forgalmuk így egyelőre még sokkal alacsonyabb, mint amit a piacvezető Binance-en megszokhattunk. A Bitcoin esetében például a Coinbase-en jelenleg csak 20 millió dollár értékű pozíció van megnyitva (open interest), a Binance 5.5 milliárd dollár nagyságú BTC párjával szemben.

Nem a Coinbase az első, ami hagyományos kereskedési párok bevezetésével próbálkozik. Korábban az FTX és a Binance is tett kísérleteket tokenziált részvények és határidős piacok bevezetésére, de ezeket szabályozási okokból gyorsan ki kellett vezetniük. Mellettük még a PrimeXBT vált még ismertté ezen a területen, ami CFD és kripto párok ötvözésével kínál hozzáférést különböző eszközökhöz.

Akárcsak a fentebb említett arany, a Coinbase hagyományos tőzsdéken kereskedhető részvénye is szépen teljesít. Bár korábbi csúcsát még nem érte el, a COIN 2023 eleje óta folyamatosan emelkedő pályán mozog és a mélypontja óta 790%-ot emelkedett, túlteljesítve ezzel a bitcoin növekedését

Miközben a kripto iparági szereplők a hagyományos piacok felé nyitnak, a hagyományos piaci szereplők a kripto eszközök bevezetésére törekednek. Az amerikai tőzsdefelügyelet mindenki legnagyobb meglepetésére, akár már 48 órán belül engedélyt adhat a spot Ethereum ETF indulására.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img