Meghekkelték a Gala Gamest, végtelen tokent nyomtatott a tolvaj

spot_img

Illetéktelenek fértek hozzá az egyik ismert kripto gaming projekt okos szerződéséhez. A tolvajnak a privát kulcsok ellopása után sikerült a Gala Games adminisztrátori tárcájával olyan módosításokat végrehajtania, melyekkel végtelen mennyiségű GALA tokent tudott létrehozni.

A támadónak 5 milliárd GALA-t, mintegy 200 millió dollár értékű tokent sikerült ilyen módon létrehoznia, amit ezután egy decentralizált tőzsdén kezdett értékesíteni. A Gala fejlesztőinek később sikerült közbelépnie és az irányítást visszaszerezve elégetnie az ellopott tokeneket és kizárni a támadót a rendszerből, aki így “csak” 20 millió dollár értékű GALA-t tudott ethereumra átváltani.

A Gala Games vezetője elismerte, hogy hibát követtek el és alapos vizsgálatot ígért, illetve közölte, hogy már a hatóságokkal együttműködve próbálják megtalálni a tettest, akinek a kilétéről már információkkal is rendelkeznek.

Az incidenst követően a GALA éppen akkor, a hétfő esti órákban kezdett bezuhanni, amikor az Ethereum ETF-el kapcsolatos fejlemények általános piaci emelkedést idéztek elő.

Valószínűleg ez is szerepet játszott abban, hogy a GALA árfolyama egy nagy kilengést követően, de egyelőre az elmúlt hetekben bejárt szinten maradt és ne kerüljön egy újabb mélypontra. Az esti eufórikus hangulatban sokan vásárolhattak úgy a tokenekből, hogy nem tudták a gyengeség okát. Most ezeknek a vevőknek kell eldönteniük, hogy további bizalmat szavaznak-e a csapatnak és kitartanak-e a döntésük mellett, vagy eladnak és biztonságosabbnak vélt projektekbe mozgatják át a pénzüket.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img