Napvilágot láttak a tőzsdén jegyzett bitcoinbányászok első negyedéves pénzügyi jelentései

spot_img

Összesen 12 észak-amerikai tőzsdén jegyzett bitcoinbányász vállalat tette közzé a felezés előtti pénzügyi eredményeit az első negyedévre vonatkozóan. A bányászok együttesen közel 2 milliárd dollár bruttó bevételt generáltak tőkefinanszírozási tevékenységből a tőzsdékről. Összehasonlításképpen, ugyanez a 12 vállalat az előző év negyedik negyedévben együttesen 1,25 milliárd dollárt gyűjtött.

Piaci kapitalizáció alapján a három legnagyobb tőzsdén jegyzett bányász, a Marathon, a CleanSpark és a Riot, az elmúlt negyedév összes tőszdei bevételének a 73%-át tették ki – derül ki a TheMinerMag adataiból. Március 31-én a ez a három bányász együttesen 1,33 milliárd dollár készpénzzel és több mint 32 200 BTC-vel rendelkezett, amelynek értéke a jelenlegi bitcoin árfolyam alapján közel 2,2 milliárd dollár.

Amint azt az alábbi ábra is mutatja, a finanszírozási tevékenységek a második negyedévben alulmaradnak az első negyedévhez képest. Eddig kevesebb mint 500 millió dollárnyi befektetés áramlott a nyilvánosan jegyzett bitcoinbányászrészvényekbe. Ennek ellenére ez a szám már most magasabb, mint a tavalyi harmadik negyedévben. (Szinte kivétel nélkül a felezés utáni jövedelmezőség visszaesésére számítanak.)

Bitcoinbányászrészvényekbe áramló tőke mennyisége negyedévre lebontva (forrás: theminermag)

Bár a tőkefinanszírozásból származó bevételeket általában a hashráta és a bányász infrastruktúra bővítésének finanszírozására használják fel, a bőséges készpénztartalékok is magyarázatot adhatnak arra, hogy a legtöbb nyilvánosan jegyzett bányászvállalat a bitcoin felhalmozás mellett döntött jelenleg. Ezt azt is jelentheti, hogy ezek a nagy iparági szereplők a bitcoin árfolyamának a növekedésére számítanak hosszabb távon.

Kapcsolódó cikkek:

Ha az összes bányász tartalékait vizsgáljuk, akkor az adatok azt mutatják, hogy 2024. április 30-áig ezek a bányászok összesen több mint 48 000 BTC-t halmoztak fel. A Cipher, a CleanSpark és a Riot áprilisban alig adott el bányászott bitcoint a működési költségek fedezésére. Más bitcoinbányászok, mint például a Marathon, a HIVE és a Bit Digital az áprilisi termelésük 60-70%-ától váltak meg, a fennmaradó állományt, pedig hozzáadták a vállalati kincstárukhoz.

Tőzsdén jegyzett bitcoinbányászok összesített és lebontott havi termelési adatai (forrás: theminermag)

A Bitcoin felezés és a spot Bitcoin ETF-ek bevezetése valószínűleg továbbra is hatással lesznek a bányászrészvényekre, ahogyan az idei év eddigi részében is. A Tradingview adatai szerint, szinte az összes bányászrészvény jelentősen alulteljesített a bitcoinhoz képest, ami az éves hozamokat tekinti.

Bitcoinbányászrészvények teljesítménye a bitcoinhoz képest 2024-ben (forrás: theminermag)

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Figyelem! A cikkben található tartalmat ne tekintsd befektetési tanácsadásnak. Mielőtt befektetnél alaposan járd körbe a témát, és csak annyit kockáztass, amennyinek az elvesztése nem okoz anyagi, illetve lelki terhet.

Óriási bevételre tettek szert a bitcoinbányászok a felezés napján

/theminermag, blockware solution, bitcoin bányászok jelentései/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img